De mooiste naaktfotografie door onze lezers

De mooiste naaktfotografie door onze lezers

Eefke Burg 2358 0
Dat naaktfotografie divers kan zijn, kunnen we alleen al opmaken uit alle verschillende foto's die we van lezers hebben ontvangen. Van urbex tot glamourshoots tot shoots in de natuur, naaktfotografie kent vele kanten die onze lezers maar al te goed weten uit te lichten. We zetten zes fotografen voor je op een rij.

Zes mooie voorbeelden van naaktfotografie

Antilope - Jiske Wijmans

Antilope – Jiske Wijmans

Een foto waar we graag mee willen beginnen is Antilope van Jiske Wijmans. Het is een prachtige, dynamische foto die meten opvalt. ‘Voor de foto heb ik in de studio zwart achtergrond gebruikt en een striplicht-softbox,' vertelt Jiske. 'Vervolgens heb ik de belichting zo gedraaid dat je alle schaduwen mooi weet te vangen. En de poses wil ik vooral dynamisch hebben, dus dynamiek en versterkende schaduwen.’ Een prachtig shot van Jiske.

Under a blanket of love - Wil Crooymans

Under a blanket of love - Wil Crooymans

De foto van Wil Crooymans heet 'Uder a blanket of love.' Hij vertelt over dit naaktfotografie portret: 'Het leegstaande Handelsgebouw in Antwerpen is een perfecte plek voor een Urbex-model shoot. We hebben gewerkt met een doorschijnende doek wat hier een surrealistisch effect geeft.' De foto laat een prachtig contrast zien tussen een verstilde plek uit het verleden en de kwetsbaarheid van de huidige situatie. Wil Crooymans valt in zijn werk op doordat hij urbex combineert met het vastleggen van modellen.

Soar - Suzanne Middelberg

Soar – Suzanne Middelberg

De foto van Suzanne Middelberg, 'Soar,' lijkt zwart-wit maar is dit niet. In de foto zijn lichte tinten blauw en rood zichtbaar, die het geheel een bijzondere uitstraling geven. Suzanne fotografeerde onderwater en maak goed gebruik van de lijnen van het menselijke lichaam. De fotograaf is in haar werk altijd op zoek naar hoe ze tegenstellingen vast kan leggen.

Watershoot - Mark de Roo

Watershoot & Donkere dierenbos part... – Mark de Roo

Mark de Roo maakt zulke mooie foto's dat we twee van zijn meesterwerken je niet wilden onthouden. Hij vroeg zich af 'Hoe groot kan ik de watershoot opblazen?' Groot, zo blijkt. Hij ging met maar liefst zes modellen aan de slag voor zijn prachtige plaat. Ook maakte hij een mooi portret waar de kleuren van je scherm lijken te spatten, 'Donkere dierenbos part...' Een plaat waar je naar blijft kijken.

Donkere Dierenbos Part... - Mark de Roo

Venance – Marco de Waal

Een fotograaf die veel van zijn werk op onze gallery heeftstaan is Marco de Waal. Hij weet telkens weer opnieuw te verrassen door op een andere manier zijn portretten te maken. Eén van zijn mooiste naaktfotografie werken is 'Venance,' een naam die jager, of jachtspel betekent. Dit straalt zijn model zeker uit.

Venance – Marco de Waal

Underwater Love – Pieter Clicteur

Nog een foto onderwater. Pieter Clicteur zag in zijn onderwaterbeeld 'puur natuur,' en noemde zijn beeld dan ook Underwater Love. Indrukwekkend hoe hij de kwetsbaarheid en onschuld van zijn model weet vast te leggen. Opvallend ook vanwege de beweging die hij heeft vast te leggen.

Deel jouw naaktfotografie

Ook in de spotlight komen op onze website? Deel jouw beste naaktfotografie, of andere werken die je graag met een groter publiek wil delen.

afbeelding van Eefke Burg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke