DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Yosemite

Redactie DIGIFO... 784 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje bij Yosemite National Park

Yosemite National Park is één van de meest beroemde en best bezochte nationale parken van de Verenigde Staten. Dit enorme natuurpark is ongeveer net zo groot als de provincie Friesland en is ontstaan door schurende gletsjers.  Hierdoor zijn zeer bijzondere rotsstructuren ontstaan zoals Half Dome en El Capitan en zijn er talloze indrukwekkende watervallen te vinden.

Maar Yosemite is niet alleen een must voor de liefhebber van landschapsfotograaf, ook liefhebbers van wildlife kunnen hier hun lol op. In het park zijn talloze indrukwekkende dieren te vinden zoals de Zwarte Beer, herten en poema's.

Yosemite© Pauline Helders  – geüpload in onze Lezersgallery

Yosemite© Sander Duijm  – geüpload in onze Lezersgallery

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: Sólheimasandur

Hoe maak je daar de beste foto?

Yosemite National Park is het hele jaar door een waanzinnige plek voor fotografie: in de herfst is het kleurenpalet van de bomen bijna ongelofelijk, in de winter heeft het park een sprookjesachtig wit pak, in het voorjaar staan de vele bloemen volop in bloei en in de zomer zijn alle uitzichtpunten goed bereikbaar zodat je makkelijk op de mooiste plekken kan komen.

Wil je echter écht bijzondere foto's, bezoek het park dan in februari. Als de winter voorzichtig op zijn einde loopt, ontstaat er namelijk een kleine smeltwaterval, de Horestail Falls genaamd, die gedurende enkele dagen in februari een bijzondere oranje gloed krijgt door de ondergaande zon, waardoor het lijkt of de waterval uit vuur bestaat. Dit fenomeen wordt dan ook de 'Firefall' genoemd. Erg indrukwekkend en een prachtig fotomoment.

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie