DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: de Eiffeltoren

Redactie DIGIFO... 2826 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje bij de Eiffeltoren.

Fotografie en Parijs gaan hand in hand. En niet alleen omdat de Franse hoofdstad zeer fotogeniek is door alle prachtige 'Art Nouveau'-architectuur, mooie steegjes en rustige en groene kade langs de Seine, ook vanwege de belangrijke rol die Parijs heeft gespeeld in de geschiedenis van de fotografie. Denk aan Henri Cartier-Bresson en Louis Daguerre die hun hoogtijdagen in Parijs hebben doorgebracht. En ga je op fototrip naar Parijs, dan is er één object dat natuurlijk kan ontbreken: de Eiffeltoren.

De Eiffeltoren werd in 1889 gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling en werd in eerste instantie door veel Parijzenaren gezien als lelijk metaal onding. Tegenwoordig is de toren hét pronkstuk van de stad wordt het door velen gezien als één van de niet-klassieke wereldwonderen.

Opvallend feitje, afhankelijk van de temperatuur kan de toren tot 15 centimeter in hoogte veranderen.

Eiffeltoren

© Denzel Bakboord – geüpload in onze Lezersgallery

Eiffeltoren© Davey Poppe – geüpload in onze Lezersgallery

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: Sólheimasandur

Hoe maak je daar de beste foto?

Het mooie van de Eiffeltoren is dat het met afstand het hoogste gebouw in de omgeving is. Hierdoor is het vrij makkelijk om hem helemaal in beeld te krijgen, bijvoorbeeld vanaf het Palais de Chaillot, een paleis met een mooie tuin die een indrukwekkend en rustig beeld geeft van de toren, of vanaf Champs de Mars, vanaf waar je de toren mooi met de Seine kan vastleggen. Ook kan het lonen om de hoogte in te gaan zodat je het bouwwerk mooi hoog boven de rest van Parijs ziet uittorenen. Je kan bijvoorbeeld naar Montparnasse, de hoge wijk Montmarte of het (onbekendere en rustigere) Parc de Belleville.

Pas op met nachtfoto's

Overdag is de Eiffeltoren al indrukwekkend, maar als de avond is gevallen wordt het bouwwerk nog spectaculairder. De toren wordt dan prachtig verlicht en krijgt een chique uitstraling. Let er wel op dat de verlichting auteursrechtelijk bescherm is en dat het dus niet is toegestaan om commercieel foto's te maken van de verlichte toren. 's Nachts foto's maken voor eigen gebruik is geen probleem, maar pas op als je de foto te koop wil aanbieden.

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie