De Melancholische portretten van Monique Eller

Nathalie Schram 800 0
Sinds haar studie aan de fotoacademie in Amsterdam is Monique Eller (1965) een groot talent gebleken. Geïnspireerd door zowel de gemengde culturele samenleving als haar levenservaring maakt ze vooral portretten en stillevens. In haar werken komen melancholie en esthetiek samen tot een harmonieus geheel, zo ook in haar nieuwste serie Coloured Soul, die nog tot 20 mei te zien is in Rademakers Gallery.

Tijdelijkheid van het aardse bestaan

De concepten van Monique Eller laten de tijdelijkheid van het aardse bestaan zien, dit drukt zij uit in de symboliek van de vergankelijkheid. Naast gestileerde elementen worden haar beelden ook gekenmerkt door de vele schaduwpartijen en zachte overgangen van licht naar donker. Door deze stijl is ook haar studie naar zeventiende-eeuwse schilderijen terug te herkennen.

 

 

Coloured Soul

Eller is al eerder voor verschillende prijzen genomineerd zoals de Londense Taylor Wessing photographic Portrait Prize en de PX3 - Prix de la Photographie Paris. Daarnaast heeft ze al door het hele land geëxposeerd zowel op fotofestivals als in verscheidene galeries. In de Amsterdamse Rademakers Gallery is nu ook haar nieuwe serie Coloured Soul te bewonderen. Ook in dit werk is haar kenmerkende stijl terug te herkennen.

 

Meer lezen over foto exposities? Lees ook:

afbeelding van Nathalie Schram

Nathalie Schram | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nathalie