Geruchten rond de iPhone 12

De iPhones van 2020

Christel de Wolff 2136 2
Binnenkort komt Apple met de jaarlijkse productupdate. Het vrij aannemelijk dat er de iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro en 12 Pro Max worden aangekondigd. Hoewel we dit dus nog niet zeker weten, zijn er harde geruchten die de moeite waard zijn om alvast door te nemen.

Op 13 oktober wordt de aankondiging van de Apple iPhone 12 verwacht. In de aanloop naar deze onthulling zijn er al veel iPhone 12 geruchten, de ene geloofwaardiger dan de ander. In dit artikel zetten we de meest geloofwaardige geruchten over de iPhone 12 alvast op een rijtje.

Formaat nieuwe iPhone 12

Allereerste de formaten. Traditiegetrouw zal de nieuwe iPhone 12 in meerdere formaten verkrijgbaar zijn. Zo is er voor iedere smartphonegebruiker wat wils. De iPhone 12 en de 12 Pro zullen een format hebben van 6,1 inch, vergelijkbaar met de huidige line-up. De kleinste iPhone 12 zal de iPhone 12 Mini zijn met een formaat van slechts 5,4 inch, en de grootste zal de iPhone 12 Pro Max zijn met een diagonaal van maar liefst 6,7 inch. Uiteraard zal het formaat van de telefoon meespelen in jouw keuze als je besluit een iPhone 12 los te kopen.

Geruchten rondom cameraspecificaties iPhone 12

Een smartphone is allang niet meer puur een apparaat waarmee je kunt bellen en appen. Apple voert ieder jaar weer verbeteringen in de camera('s) door. Waar de vorige generatie iPhones beschikten over twee en drie camera's, gaat de iPhone 12 Pro misschien wel vier camera's op de achterkant hebben, om nóg mooiere foto's mee te maken. Vermoedelijk gaat ook artificiële intelligentie een steeds grotere rol spelen bij het maken van foto's met je iPhone. De iPhone 12 zal worden uitgerust met een LiDAR Scanner, die afstanden tot objecten nauwkeurig kan opmeten en daardoor geavanceerde augmented reality-functies kan weergeven. Verder zullen er ook verbeteringen worden doorgevoerd betreffende prestaties bij weinig licht en gaan er geruchten dat de iPhone 12 zal beschikken over een betere en snellere autofocus.

Prijs en beschikbaarheid iPhone 12

Wanneer de geruchten bevestigd worden laat niet zo lang meer op zich wachten. Op 13 oktober zal Apple vermoedelijk naar buiten gaan met het nieuws over de nieuwe iPhones. Door het coronavirus, dat alle grote bedrijven treft en dus ook Apple, loopt de technologiegigant wel wat achter op schema, maar vermoedelijk zullen de telefoons in november beschikbaar zijn. Last but not least ben je natuurlijk benieuwd naar wat de nieuwe iPhone 12 gaat kosten. Je zal diep in de buidel moeten tasten, want de prijzen zullen toch al gauw rond de 1000 euro liggen. De kleinste iPhone 12, de iPhone 12 Mini, zal het goedkoopste zijn met een geschatte prijs rond de € 850,-. De iPhone 12 zal vervolgens ongeveer € 900,- gaan kosten. Wil jij maximaal profiteren van de nieuwste snufjes, dan ga je natuurlijk voor de iPhone 12 Pro of de grotere Pro Max. Dan betaal je respectievelijk ongeveer € 1150,- en € 1250,-.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel

afbeelding van OpaKodak

Mijn iPhone6 is dringend aan vervanging toe ik kijk er naar uit dat deze op de markt komen. De prijs in niet min, maar de kwaliteit maakt veel goed. Als alles wat men voorspelt uit komt is hij de prijs waard.

afbeelding van Christel de Wolff

Het is een bak geld, maar je krijgt er inderdaad behoorlijk wat voor terug.  Nog heel even geduld dus!