De Horseshoe Bend & de Fujifilm GFX 50s

De Horseshoe Bend & de Fujifilm GFX 50s

Jasper van Bladel 580 0
De Horseshoe Bend in de Amerikaanse staat Arizona is een zeer bekende plek onder fotografen, heel de dag zijn fotografen er in de weer om dit bijzondere stuk natuur vast te leggen. Elia Locardi laat ons zien hoe hij het aanpakt, samen met de middenformaat Fujifilm GFX 50s. Ook laat hij alle stappen in de nabewerking zien. Kortom: interessant!

Iedereen kan een mooie foto maken van de Horseshoe Bend, zou je zeggen. Toch komt er nog best wat bij kijken om dit natuurschoon zó op de foto te zetten dat alles klopt. Een middenformaatcamera als de Fujifilm GFX 50s is een goede keuze voor landschapsfotografie waarin veel detail en tekening wordt verwacht.

Proces

Fotograaf Elia Locardi gaat met deze nieuwe Fujifilm op pad en laat ons in onderstaande uitgebreide video zien hoe hij dit aanpakt. Ook laat hij de volledige nabewerking van de foto zien in verschillende stappen, zodat we zien hoe hij het uiteindelijke beeld opbouwt uit verschillend belichte beelden. Je hebt namelijk te maken met een grote variëteit aan contrasten en tonen, die je natuurlijk wel allemaal in je eindresultaat terug wilt zien.

 

 

Ben je geïnspireerd geraakt door deze prachtige video en heb je zelf ook een schitterende landschapsfoto gemaakt? Doe dan mee met onze fotowedstrijd: Landschap en maak kans op een spectaculaire reis naar Spitsbergen ter waarde van € 5.500,-!

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper