De FUJIFILM X-T3 is sneller, beter en krachtiger dan ooit tevoren

Geert van der Klugt 407 0
Fujifilm introduceert vandaag de FUJIFILM X-T3. Deze nieuwe systeemcamera is voorzien van een reeks aan nieuwe technologieën, waardoor onder andere video-, zoeker en kleurenfunctionaliteit aanzienlijk verbeterd zijn. De verwachtingen zijn hoog.

Dankzij de toepassing van deze nieuwe technologieën is de beeldkwaliteit prachtig. Bovendien kunnen bewegende onderwerpen met nog meer eenvoud worden gevolgd en gefotografeerd, of vastgelegd op video.

Autofocussysteem

De snelheid van het autofocussysteem is substantieel verbeterd en de elektronische zoeker (EVF) biedt nu een continu zicht op het onderwerp dankzij de mogelijkheid om ‘blackout free’ te fotograferen tijdens het maken van een aaneengesloten serie opnames. Een andere nieuwe mogelijkheid is een noviteit. Zo is de FUJIFILM X-T3 namelijk de eerste APS-C systeemcamera in de wereld die kan filmen met een resolutie van 4K/60P.

X-Processor

De Fujifilm X100 was in 2011 de eerste camera uit de FUJIFILM X Serie. In 2012 werd daar de X-Pro1 aan toegevoegd. De eerste FUJIFILM systeemcamera met X-Trans CMOS sensor. Een sensor die dankzij haar unieke kleurenfilter in staat was om op een prachtige en ongeëvenaarde wijze in combinatie met de EXR Processor Pro Beeldprocessor de mooiste kleuren kon weergeven met een enorm hoog detailniveau. Dankzij X-Trans kunnen valse kleuren op een unieke wijze worden onderdrukt.

De nieuwe ‘X-Trans CMOS 4’ en ‘X Processor 4’, waarmee de FUJIFILM X-T3 is uitgerust, geven nu een overweldigende beeldreproductie als nooit tevoren en alleen zoals deze van FUJIFILM valt te verwachten.

Belangrijkste kenmerken

  • De beeldprocessor zorgt voor een zeer hoog oplossend vermogen en nog betere kleurenreproductie.
  • Dankzij de grotere rekenkracht van de processor en verder verbeterde algoritmes wordt het autofocussysteem in de Fujifilm X-T3 aanzienlijk sneller en beter. Het volgen van snel bewegende onderwerpen of het fotograferen of filmen onder moeilijke lichtomstandigheden is niet langer meer een uitdaging.
  • Verbeterde elektronische zoeker waardoor het nu eenvoudiger wordt om bewegende onderwerpen blijvend te kunnen volgen.
  • Verbeterde video functionaliteit. Opnames kunnen direct op de interne SD worden opgeslagen in 4K/60P.

De FUJIFILM X-T3 digitale camera is vanaf 20 september verkrijgbaar, onder andere bij CameraNu.nl. Prijzen starten rond de €1.500,-.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert