Extreem en abstract

De bijzondere lavafoto's van Bruce Omori

Redactie 4873 0
Lava is zeer indrukwekkend. Een stroom van deze vloeibare vorm van gesteente kan bijna alles vernietigen wat op zijn pad komt en is alleen maar te stoppen door een oceaan. Bruce Omori gaat regelmatig opzoek naar dit allesvernietigende natuurfenomeen en weet dit zeer indrukwekkend op de foto te zetten.

Een lavastroom die vers uit de aarde komt heeft een temperatuur tussen 700 en 1200┬░ en kan zich voortbewegen met een snelheid van maar liefst 75 kilometer per uur. Gelukkig daalt de snelheid snel tot enkele meters per uur en wordt het een stuk makkelijker om de destructieve stroom voor te blijven en wordt het voor fotografen een stuk eenvoudiger om er mooie foto's van de maken. Bruce Omori gaat vaak met zijn camera op zoek naar (langzame) lavastromen en maakt hier bijzondere, indrukwekkende en vaak bijna abstracte foto's van.

Crossed Paths by Bruce Omori on 500px.com

The Subtle Lines of Transition by Bruce Omori on 500px.com

Endless by Bruce Omori on 500px.com

Profiles by Bruce Omori on 500px.com

Earth Angel by Bruce Omori on 500px.com

The Jagged Edge by Bruce Omori on 500px.com

Trailing Edge by Bruce Omori on 500px.com

Lees ook: Indrukwekkende timelapsevideo van vulkanen van Jack Fusco

Bruce Omori

Bruce Omori woont al zijn hele leven op Hawaï, een eilandengroep dat bekend staat om de vulkanische activiteit. Samen met Tom Kuali'i is hij ExtremeExposure gestart, een bedrijf dat zich richt op het maken van lavafoto's. Bruce en Tom maken niet alleen foto's die ze als prints verkopen, ze geven ook fototours en workshops om iedereen de kans te geven op een veilige manier dit bijzondere fenomeen vast te leggen.

Kijk voor meer informatie op de website van Bruce Omori.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie