De Apple iPhone X: mogelijk de mooiste smartphonecamera ooit?

Redactie DIGIFO... 555 0
Na de vele lekken komt het nieuwe premium device van Apple niet als een verrassing: de iPhone X. Het toestel is duur, maar daarmee levert Apple wél een heel mooie smartphone met een fantastische camera.

Het toestel kun je zien als een ‘jubileumeditie’ iPhone. De iPhone bestaat immers tien jaar en dat kan Apple niet ongemerkt voorbij laten gaan natuurlijk. Vandaar dit flink geprijsde toestel die echte Apple-fans uiteraard niet langs zich heen kunnen laten gaan.

Specificaties iPhone X

De iPhone X heeft een mooi 5.8-inch randloos OLED-scherm en is daarmee het eerste OLED-display wat Apple in haar smartphones verwerkt, hoewel Apple het Super Retina noemt. Het display heeft een PPI van 458 en een resolutie van 2436 x 1125.

Krachtige camera

De iPhone X heeft 12MP dual camera’s met f1.8 en 2.4 op de telephoto-lens en dual OIS. Ook heeft het toestel een Quad-LED TrueTone flash, wat de kwaliteit van je foto’s uiteraard een flinke duw in de goede richting geeft. Net als in de iPhone 8 is de motor achter deze dual-camera weer de A11 Bionic CPU, een 64bits CPU met zes cores.

De iPhone X is vanaf 3 november verkrijgbaar voor € 1159,-.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie