Een smartphone voor de fotograaf

ASUS ZenFone 4: een smartphone voor de fotograaf

Redactie DIGIFO... 1039 0
Als fotograaf heb je je camera niet altijd bij je, dus een smartphone met een goede camera kan een uitkomst zijn als je altijd de mogelijkheid wil hebben om een foto te schieten. De ASUS ZenFone 4 is de ideale kandidaat.

De ZenFone 4 is een 5,5 inch Android-smartphone met een dubbele camera. De hoofdcamera heeft een 25mm-objectief met een resolutie van 12 megapixel, een beeldhoek van 83 graden en een Sony IMX362 imagesensor. Bovendien heeft hij een groot diafragma van f/1.8 en kun je met de optische beeldstabilisatie zelfs bij een sluitertijd van 1/4e seconde nog scherpe foto’s maken. De tweede camera heeft een 8-megapixelresolutie, een lens met een brandpuntsafstand van 12mm en een beeldhoek van 120 graden. Daarmee heb je dus groothoek tot je beschikking. De ZenFone 4 heeft voor de fotograaf een ingebouwde pro-modus waarmee je in RAW kunt fotograferen en alle instellingen volledig zelf kunt aanpassen, waaronder sluitertijd, witbalans, belichting en ISO-waarde. Ook de autofocus is dik in orde: met maar liefst 24 miljoen autofocusdetectiesensoren heeft de ZenFone 4 razendsnelle autofocus.

De ZenFone 4 familie

Naast de standaard uitvoering zijn er van de ZenFone 4 nog enkele andere versies van de smartphone. Zo biedt de ASUS ZenFone 4 Selfie-serie een extra camera aan de voorkant van de telefoon met een beeldhoek van 120 graden, zodat je selfies kunt maken met een grote groep mensen.

ASUS ZenFone 4 Max

De ZenFone 4 Max heeft op zijn beurt een hoofdcamera met een 13- in plaats van 12-megapixelresolutie. Bovendien zijn de twee ZenFone 4 Max-uitvoeringen voorzien van een grote batterij die garant staat voor ongestoord en lang gebruik van de smartphone. Zo kun je lekker lang genieten van de (foto)kwaliteiten die deze mooie ASUS je biedt. 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie