Android-smartphone met dubbele camera

Review: OnePlus 5T

Redactie DIGIFO... 1536 0
Smartphone-fotografie heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Niet gek ook, want de camera’s zijn kwalitatief uitstekend en bovendien zijn primaire functies als bellen en browsen sowieso verplichte kost. De OnePlus 5T is het nieuwste OnePlus-toestel. Wat is er, naast de camera, nog meer nieuw aan de OnePlus 5-opvolger?

De OnePlus 5T lijkt in de meeste opzichten op de OnePlus 5, die eerder dit jaar werd gelanceerd. Het nieuwe toestel draait net als zijn voorganger op een Snapdragon 835-CPU met 6- of 8GB aan werkgeheugen en 64- of 128GB aan opslagruimte. De accu is met 3300 mAh ook even groot. Die hadden we stiekem iets groter verwacht gezien de voornaamste verandering: het display.

Behuizing

De metalen behuizing is hetzelfde als de OnePlus 5. Het scherm is voorzien van Corning Gorilla Glass 5. De afwerking is strak en naden en kieren vind je niet op het toestel. Niet onbelangrijk: het toestel ligt ook heerlijk in de hand. De ietwat gebolde randen aan de achterkant geven de OnePlus 5T een natuurlijke ligging in je palm waardoor het gebruik van de smartphone met één hand ook goed aanvoelt.

OnePlus 5TGroter display

OnePlus heeft het 5.5-inch display van het oorspronkelijke toestel vergroot naar 6-inch. Dat resulteert echter niet in een groter toestel, want de schermranden zijn verkleind waardoor de OnePlus 5T nagenoeg even groot is als zijn oudere broer. Doordat het scherm groter is gemaakt heeft OnePlus de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst. De resolutie meet 2160 bij 1080 pixels, eenzelfde resolutie als de OnePlus 5. Een prima resolutie voor een smartphone. Bovendien zou een hogere resolutie enkel maar beslag leggen op de accu die, zoals gezegd, eenzelfde volume kent als de accu die je in de OnePlus 5 vindt.

Verbeterde camera

Aangezien de specificaties niet veel verbeterd zijn is het de vraag op wie OnePlus precies mikt met dit toestel. Mogelijk zijn dat vooral fotografen, want de camera is wel verbeterd voor scherpere foto’s. Aan de achterkant vind je een dual-camera met 16 megapixelen 20 megapixel. De lenzen kunnen gecombineerd worden voor fraaie effecten zoals achtergrondvervaging. De selfiecamera aan de voorkant is voorzien van 16 megapixel. Wel is de telefotolens hiervoor uit het toestel verdwenen en heb je nu twee ‘gewone’ camera’s tot je beschikking.

Beide camera’s zijn voorzien van lenzen met diafragma f/1.7, waardoor ze ook geschikt zijn om goede foto’s te schieten wanneer lichtcondities niet ideaal zijn. Sterker nog, de camera doet uitstekend zijn werk in het donker. Werk je graag in schemerlicht of in het donker, dan is de OnePlus 5T de smartphone voor jou. Wat veel fotografen zal aanspreken is de prettige interface op de camera, met name de pro-mode. Hierin pas je alles naar wens aan: van de ISO-waardes tot de witbalans en de sluitertijd. De interface is zeer intuïtief, waardoor je snel aanpassingen maakt en je met ideale instellingen het ‘moment’ om te fotograferen niet mist.

Conclusie

Met de OnePlus 5T heeft OnePlus significante verbeteringen doorgevoerd die het toestel als meer dan slechts een update laten aanvoelen. Lig je in de markt, dan kun je simpelweg niet heen om dit waarschijnlijk beste Android-toestel in de markt. Is het niet om de specificaties, dan wel de prijs.

Specificaties
Prijs: vanaf € 499,-
Display: 6”; 2160x1080; AMOLED
CPU: Qualcomm Snapdragon 835
RAM: 6/8GB
Camera: achter: 16MP/20MP (dual); voor: 16MP
Storage: 64GB/128GB
Accu: 3300 mAh
OS: OxygenOS (Android 7.1.1 Nougat)
Info: oneplus.net

OnePlus 5T

9 uit 10

 

 

 

 

 

 

 

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie