Billy the Kid vastgelegd

Cowboy-foto gekocht op rommelmarkt blijkt een fortuin waard te zijn

Redactie DIGIFO... 847 0
In 2011 kocht de Amerikaan Frank Abrams voor tien dollar een tintype-foto van een groep cowboys op een willekeurige rommelmarkt. Onlangs is hij er echter achter gekomen dat deze foto niet zomaar een plaatje is. Op de foto is namelijk Billy the Kid afgebeeld samen met Pat Garrett, de man die hem later zou vermoorden.

Nadat Abram de foto had gekocht en in zijn gastenkamer had opgehangen grapte hij altijd tegen zijn gasten dat Jesse James op de foto stond. Hoewel hij dit nooit serieus dacht, blijkt zijn grap nu vrij dicht bij de waarheid te liggen. Op de foto staat één van de bekendste desperado's van het Wilde Westen: Billy the Kid. Wat de foto nog opmerkelijker maakt is dat Billy niet alleen op de foto staat, maar samen met drie andere mannen, waaronder Pat Garrett, de mand die Billy the Kid in 1881 van het leven beroofde.Billy the Kid

Niet in de verkoop

Onlangs hoorde Abram van een foto van Billy the Kid die op een veiling 5 miljoen dollar heeft opgebracht en hij besloot zijn oude foto eens onder de loep te nemen. Al snel herkende hij Billy en besloot hij de foto te laten analyseren door experts. Die concludeerden dat Billy inderdaad op de foto staat en dat Garrett naast het staat.

Abrams is groot geschiedenisliefhebber en is niet van plan de foto te verkopen. Hoeveel deze foto zal opbrengen blijft dus nog even onduidelijk, maar het zal ongetwijfeld een flink bedrag zijn.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie