Winnaar lenteprijs IGPOTY bekend

Redactie 1530 0
International Garden Photographer of the Year reikt onder de naam 4Seasons per seizoen 500 pond uit aan de beste inzending. Nick Shepherd mag zichzelf winnaar noemen van het tweede seizoensthema: 'New Morning'.

Met een groot veld van paardenbloemen genomen bij zonsopgang wint Shepherd de eerste prijs van het tweede seizoen. Naast het geldbedrag van 500 pond krijgt hij ook een exemplaar van het laatste IGPOTY-boek 'International Garden Photographer of the Year Collection 04'.

De Nederlander Gerard Leeuw gaat ervandoor met de tweede prijs. Jennifer Spencer mag zich derde noemen. Allebei werden ze gekozen voor hun foto's van de ochtenddauw.

Nick Shepherd © Spring seed

Seizoen drie

Naast de bekendmaking van winnaars van de tweede seizoenprijs opent IGPOTY ook de inschrijving voor het derde seizoen. Fotografen worden opgeroepen om voor het thema 'Weather Eye' verschillende aspecten van het weer te fotograferen die essentieel zijn voor de groei en ontdekking van planten.

Inzenden voor de zomermaanden is mogelijk via de website van IGPOTY en kost 10 pond. Voor dit bedrag mag je dan 4 foto's uploaden. De inschrijftermijn loopt tot 31 augustus.

Gerard Leeuw © New Mornings

Jennifer Spencer © Dawning at Lake Murray

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie