Video: het fijne touchscreen van de Hasselblad X1D

Video: het fijne touchscreen van de Hasselblad X1D

Jasper van Bladel 1174 0
De Hasselblad X1D is een veelbelovende camera en zeer binnenkort zullen we deze middenformaatcamera aan een uitgebreide test onderwerpen. Deze compacte en spiegelloze middenformaatcamera heeft een erg intuïtief touchscreen waarmee je heel de camera zou kunnen bedienen. In deze video laat Ming Thein de interface zien.

De Hasselblad X1D belooft, samen met de Fujifilm GFX, de markt van middenformaatcamera’s op zijn kop te zetten. Dat doet het Zweedse merk door middenformaat-beeldkwaliteit te koppelen aan compacte maten en draagbaarheid.

Beeldtaal

De camera is bijzonder fraai om te zien en ook het touchscreen is voorzien van een mooie duidelijke beeldtaal en lay-out. Met dat touchscreen kun je heel de camera bedienen als je dat zou willen. Uiteraard zijn er ook de nodige knoppen en wieltjes op de X1D te vinden, maar omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat je daar net niet goed bij kunt en dan is het wel zo fijn dat je de instellingen ook op een andere manier kunt bereiken.

Intuïtief

Zoals in deze video te zien is, zijn alle instellingen met een druk op de instelling te verzetten. Uiteraard afhankelijk van de modus waarin de X1D ingesteld staat. De camera hebben we uiteraard al wel in onze handen gehad en toen bleek dat dit heel intuïtief en gemakkelijk gaat. Alles aan het touchscreen werkt zoals je denk dat het werkt, en dat is wel zo fijn. Zoals we al schreven komen we binnenkort bij jullie terug met een uitgebreide test van deze mooie nieuwe Hasselblad.

 

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper