Verrukkelijke serie van doormidden gesneden eten

Verrukkelijke serie van doormidden gesneden eten

Nadja Geskus 1364 0
Beth Galton heeft een erg lekkere serie neergezet met 'Cut Food', samen met styliste Charlotte Omnes De serie legt de ingewanden bloot van dagelijkse culinaire hapjes.

Het duo sneed diverse etenswaren doormidden. Donuts en gekookte eieren waren niet zo'n probleem, maar de vloeistoffen leveren, door het gebruik van gelatine, een interessant beeld. Met name de koffiebeker is een interessant beeld, waarbij je je blijft verbazen over de uitwerking.

Innerlijke wereld

"Deze serie is geïnspireerd door een opdracht, waarin we werden gevraagd om een burrito in tweeën te snijden voor een cliënt. Normaal gesproken moeten we voor een opdracht het oppervlak fotograferen, zo nu en dan nemen we er een hapje van of een stuk uit, maar zelden fotograferen we de doorsnede van een afgewerkt gerecht. Door in deze items doormidden te snijden, proberen we buiten de eenvoudige eetlust te treden, die we normaal gesproken oproepen, en proberen we de innerlijke werelden van de producten te verkennen."- Beth Galton

Beth Galton is een studio fotograaf, wiens focus ligt op voeding en stilleven. Haar serie 'Cut Food' heeft veel lof en aandacht getrokken. Niet alleen ontdek je de unieke geometrische patronen die verborgen zitten in de beelden, maar de beelden zien er ook nog eens heel smakelijk uit. Galton heeft al een aantal noemenswaardige projecten, van stillevens en food fotografie, op haar naam staan. Zoals bijvoorbeeld 'The Series of Texture'.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja