Cocktails als klassieke schilderijen

De klassieke cocktails van Greg Stroube

Redactie DIGIFO... 1126 0
Voor veel mensen is het de ideale manier om een zonnige middag door te brengen: met een lekkere cocktail op een terras in het zonnetje. Greg Stroube houdt ook wel van een cocktail en besloot voor zijn nieuwe project een aantal cocktails vast te leggen als klassieke schilderijen.

Stroube plaatste de cocktails aandachtig om een tafel en kleedde deze vervolgens met veel precisie aan zoals bij de klassieke schilderijen uit de renaissance  te zien is. Hij voegde extra planten, bloemen en accessoires toe die de foto's een klassiek beeld geven en belichtte de hele setting meerdere malen om zo de karakteristieke Chiaroscuro-stijl te krijgen die in de renaissance vaak te zien was. Vervolgens liet Stroube de foto nog een beetje aanpassen door professionele beeldbewerkers die kleine details toevoegde zoals de bij bij de Sangria en de libelle bij de Lime Rickey.De klassieke cocktails van Greg StroubeDe klassieke cocktails van Greg StroubeDe klassieke cocktails van Greg StroubeDe klassieke cocktails van Greg StroubeLees ook: Franz Weber - Food photography, maar dan anders

Greg Stroube

Greg Stroube is een Amerikaanse fotograaf die als sinds 1985 actief is als professionele fotograaf die zich specialiseert in food-fotografie. Stroube is een echte perfectionist en staat erom bekend veel tijd te steken in de kleinste details waardoor een foto kan veranderen in een verhaal.

Kijk voor meer informatie over Greg Stroube op zijn website.

Alle foto's © Greg Stroube, gepubliceerd onder een Creative Commons licentie.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie