Vergelijking: Canon 35mm f/1.4L II vs Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art

Julian 5363 3
Canon introduceerde onlangs de EF 35mm f/1.4L II USM, met een adviesprijs van 2099 euro. Ben je benieuwd hoe het objectief zich verhoudt ten opzichte van de Sigma 35mm f/1.4 Art? Marvin Anthony Jimenez vergelijkt de twee in de praktijk en vraagt om jouw oordeel.

Halverwege oktober verschijnt de Canon EF 35mm f/1.4L II USM in de winkels. Het objectief is voorzien van een nieuw BR-element, dat de beeldkwaliteit naar een hoog niveau moet tillen.

Met een adviesprijs van 2099 euro is Canon's nieuwe 35mm behoorlijk aan de prijs. Sigma heeft sinds enkele jaren de uitstekend presterende 35mm f/1.4 DG HSM Art in het assortiment, die slechts 749 euro kost.

35mm shootout: Canon vs Sigma

Fotograaf Marvin Anthony Jimenez kreeg de kans om beide objectieven op zijn EOS 5D Mark III te schroeven en maakte een vergelijkende test. De testresultaten zijn in volledige resolutie te bekijken op zijn Flickr-account.

Op Petapixel schrijft Marvin over zijn bevindingen en zie je uitsneden waarop de EF 35mm f/1.4L II USM en de Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art vergeleken worden.

De fotograaf geeft zelf geen oordeel over het verschil in beeldkwaliteit, maar vraagt zijn lezers om dat te doen middels een poll bij het artikel. Op moment van schrijven meent ruim de helft van de lezers dat het Canon-objectief beter presteert, maar het prijsverschil niet waard is.

Sigma vs Canon shootout

afbeelding van Anoniem

Wanneer komt er een vergelijkbare vergelijk van de 24mm lenzen.

afbeelding van RHBoks

ik zou ook de Nikon 35mm/1.4 ernaast leggen en de Carl Zeiss 35mm/1.4

afbeelding van Anoniem

Ik heb de review gezien waarbij de Sigma A beter was dan de Nikon en Carl Zeiss. Dus dan zal is maar de vraag of het wel interessant is om deze er naast te leggen.

Maar ik vond deze links even snel na googlen:
http://aboutphotography-tomgrill.blogspot.nl/2013/09/nikon-35mm-f14g-vs-...
http://crashcoursephotography.com/zeiss-vs-sigma-35mm/