Uitslag fotowedstrijd 'Low light'

Uitslag fotowedstrijd 'Low Light'

Julian 6878 4
Voor de fotowedstrijd met het thema 'Low Light' stuurden we jullie het duister in. Jullie hebben enthousiast gereageerd met vele inzendingen. Niet gek natuurlijk, gezien de hoofdprijs in de vorm van de fantastische Sigma 18-35mm f/1.8 Art. De winnaars zijn bekend!

Donkere nachten, sfeervol kaarslicht en sterrenhemels: alles kwam voorbij in de 642 inzendingen die we ontvingen. We hebben drie prijzen te verdelen, dus aan ons de taak om drie winnaars aan te wijzen. Geen eenvoudige opgave (we zeggen het vaker...) gezien de fraaie platen die we voor ogen kregen, maar we zijn tot een oordeel gekomen en maken nu de winnaars bekend.

Hoofdprijs: Joris Peskens

Het donker van de nacht, de lichtgloed aan de horizon en het glooiende landschap zijn uitgekiend vastgelegd in deze foto. De bomen in de verte geven een mooi gevoel van grootte. Al met al is dit een prachtige foto die uitstekend binnen het thema past. Het levert Joris Peskens de hoofdprijs op: de Sigma 18-35mm f/1.8 Art ter waarde van 759 euro. Met dit geweldig presterende objectief wordt het vastleggen van situaties bij weinig licht nu helemaal een makkie!

Joris Peskens
Foto © Joris Peskens

Tweede prijs: Patrick Iven

Een oplossing om situaties met weinig licht de baas te zijn is het lang open zetten van de sluiter. Patrick Iven deed dat erg lang, aan de bewegende sterrenlucht te zien. Het is een bekend recept, maar daarom niet minder fraai. In combinatie met het kerkje op de voorgrond levert dat een erg sfeervol resultaat op. Het is goed voor de tweede prijs: een Lowepro Pro Roller Lite 150AW t.w.v. 299 euro.

Patrick Iven
Foto © Patrick Iven

Derde prijs: Martijn Meijerink

Martijn Meijerink wist zonder gebruik van een extreem lange sluitertijd een sfeervolle foto in een donkere situatie te maken. De zwart-witomzetting en het contrast tussen licht en donker werkt erg goed. Het levert hem de derde prijs op, een Hama Miami 190 t.w.v. 79,99 euro.

Martijn Meijerink
Foto © Martijn Meijerink

Met dank aan Sigma Benelux, Degreef & Partner en Saake-Shop.nl voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Lisa van Essen

Wauw wat een prachtige foto's! gefeliciteerd met de prijzen!

afbeelding van Anonymous

Geweldige foto's ja!! Vooral de winnende is erg sfeervol.
Gr. Sabrina de Vries

afbeelding van sjoerd

2 broers 2 mooie prijzen. Van harte.

afbeelding van Patrick Iven

Een leuk sinterklaas cadeau - hartelijk dank !