Uitslag fotowedstrijd 'Beweging'

Uitslag fotowedstrijd 'Beweging'

Julian 5367 1
Met het thema 'Beweging' kun je letterlijk alle kanten op. Dat blijkt wel uit de inzendingen die we binnenkregen voor deze fotowedstrijd. Uit bijna 1200 foto's hebben we een selectie gemaakt: dit zijn de drie winnaars!

Beweging kan funest zijn voor je foto's, maar door het goed toe te passen geeft het juist iets extra's aan het eindresultaat. Van lange sluitertijden tot bevroren momenten, we kregen veel prachtige inzendingen binnen. Uit bijna 1200 foto's hebben we drie winnaars geselecteerd. Onze dank gaat uit naar alle deelnemers en onze hartelijke felicitaties aan de winnaars!

Hoofdprijs: Lieven Geuns

Met deze foto laat Lieven Geuns uitstekend zien hoe je beweging kunt toepassen in praktijksituaties, in dit geval trouwfotografie. Het creatieve standpunt, de compositie en de vorm van de jurk in combinatie met de lijnen op de ondergrond maken dit tot een fantastische en unieke plaat.

Lieven wint de hoofdprijs en dat betekent dat hij de uitmuntende Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art toe mag voegen aan zijn uitrusting! De Sigma 50mm Art biedt ongekende scherpte bij een wijd open diafragma, snelle en stille autofocus en oerdegelijke bouwkwaliteit. Het objectief sleepte in onze review dan ook niet voor niets een Platina Award in de wacht.

Lieven Geuns
Foto © Lieven Geuns - Fibonacci bride

Tweede prijs: Karen Velleman

De combinatie van onscherp en scherpe confettideeltjes zorgt voor een bijzondere dynamiek in deze foto van Karen Velleman. Het is een bizar en spectaculair beeld wat uitstekend bij het thema past.

Met dit experiment wint Karen de tweede prijs: de EIZO ColorEdge CS240 ter waarde van 699 euro. Deze 24-inchmonitor met resolutie van 1920x1200 pixels beschikt over een 'wide gamut' ips-paneel dat 99 procent van de Adobe RGB-kleurruimte kan reproduceren.

Karen Velleman
Foto © Karen Velleman - Plurimum

Derde prijs: Sjoerd van der Wal

Meetrekken, of 'pannen', is een beproefde techniek in de autosportfotografie. Vaak levert dat zeer strakke platen op, met haarscherpe auto's en vervaagde achtergronden. Deze uitvoering van Sjoerd van der Wal is wat 'rauwer' en mist die perfecte scherpte. Juist dat geeft de foto veel sfeer en overtuigingskracht. De vlammende uitlaat draagt daar nog eens aan bij.

Sjoerd wint de Clik Elite Klettern ter waarde van 99 euro, een stijlvolle rugtas met klassieke elementen. De tas is speciaal ontworpen voor het meenemen van je camera en laptop, maar er is ook ruimte voor andere spullen dankzij de handige indeling.

Sjoerd van der Wal
Foto © Sjoerd van der Wal - Porsche 919 Hybrid in Eau Rouge

Met dank aan Sigma Benelux, EIZO Nederland en Clik Elite voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van mkoelen

Prijswinnaars, van harte!