The Blossom Project – spelen met rook

The Blossom Project – spelen met rook

Nadja Geskus 1077 0
The Blossom Project is een project van fotografen Isabelle Chapuis en Alexis Pichot. In deze creatieve samenwerking fotograferen zij raadselachtige landschappen in alle uithoeken van de wereld, van Marokko tot de Verenigde Staten en Turkije naar Noorwegen. Hier creëren ze kleurrijke wolken om zo kortstondige en levendige landschappen te creëren en fotograferen.

The Blossom Project

De naam doet vermoeden dat het een project met bloemen is, maar niets is minder waar. Hoewel het project zich wel richt op de natuur. Isabelle Chapuis en Alexis Pichot maakten deze serie als een viering van de aarde; vruchtbare landschappen met wolken van dreigende rook die een visuele manifestatie van de creatieve impuls vormen. De gekleurde rook wordt gemaakt met rookbommen en geeft de foto’s een zeer bijzondere sfeer mee.

Rook

Al eerder deden Isabelle Chapuis en Alexis Pichot een project samen met rook. In 2011 brachten zij de serie ‘Paris, I love you’ uit. Dit project startte ze om mee te kunnen doen aan een fotografiewedstrijd. De stad Parijs werd door Chapuis en Pichot in grote roze wolken gehuld, als teken voor hun liefde voor de stad. Dit prachtige project zorgde er voor dat zij de tweede prijs binnenhaalde met de wedstrijd.

Spontaan

‘Een fotoshoot is zelden gepland. Meestal gaan wij op reis, houden wij onze ogen open en wanneer het moment daar is drukken wij onszelf uit door middel van fotografie,’ vertelden Chapuis en Pichot in een interview met Huffington Post. Zie hieronder een selectie van de foto’s van the Blossom Project. Bekijk meer van hun werk op de website van het creatieve duo.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja