Workshops en Masterclasses tijdens Fotofair 2018

Workshops en Masterclasses tijdens Fotofair 2018

Redactie DIGIFO... 1142 0
Wil jij graag geïnspireerd raken door en leren van goede fotografen? Dan ben je op de Fotofair aan het juiste adres. Dit evenement is het grootste foto- en video-evenement in de Benelux en vindt plaats op 26 en 27 mei 2018 op het terrein van het Event Center van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Voor iedere fotograaf of fotografieliefhebber is de Fotofair een uitje om naar uit te kijken. Het ruim 15 hectare grote terrein van het Event Center van de Beekse Bergen in het Brabantse Hilvarenbeek staat een weekend lang in het teken van fotografie en video.

De workshops en masterclasses zijn een belangrijk onderdeel van de Fotofair. Hierbij lichten we enkele van deze interessante en leuke Masterclasses en Workshops uit:

Masterclass ’Wonderland of Magic and Fantasy Fashion’
By Wilz fotografie

Wil Vestjens is professioneel fashion-, portret- en huwelijksfotograaf. Hij wil tijdens deze masterclass laten zien dat door een goede voorbereiding en het realiseren van een eigen stijl een fantastisch product ontstaat. In deze masterclass staat kennismaking met fashionfotografie in combinatie met het thema ‘fantasy’ centraal. Samen gaan we een reis maken door de modefotografie, we bekijken wat bekende fotografen binnen dit thema hebben gerealiseerd en zullen door middel van de juiste technieken, props en kleding ons eigen magisch fantasiebeeld neerzetten. 

Inhoud van de masterclass - Introductie en portfolio presentatie
We laten kort wat werk zien van enkele modefotografen en eigen portfolio rondom het thema fantasy zodat het juiste gevoel ontstaat voor het maken van de opdracht.

De opmaak van twee sets
We bespreken de belichting, kleding en de juiste props. – Wat geeft de foto de goede sfeer? Hoe bereid je een en ander voor? We zien letterlijk een metamorfose ontstaan en realiseren samen “magic and fantasy fashion full of beauty”.

In samenwerking met..
Twee professionele modellen – Styliste
Visagiste – Dream backdrops van ‘Paperdreamflowers (instagram)

Voor wie?
Geschikt voor iedereen met enige camerakennis en eventueel basiskennis van studiofotografie. Neem je camera mee, eventueel een statief en voldoende geheugenkaartjes en accu’s 

Meer info

Fun Workshop ‘Rook- en mistfotografie met modellen’

Wie wil dat nou niet? Wie dat wel wil, meld zich aan! Het wordt een creatieve dag. Voor wie het nog nooit gedaan heeft is dit namelijk zeer leerzaam en leuk. Ook voor wie het weleens eerder gedaan heeft blijft dit leuk en een kans om nieuwe of andere concepten uit te werken. Het team van Ki Tan gaat met mooie modellen met je op pad om de mooiste foto’s te maken.

Er is eerst een voorbespreking, waarna we naar een mooie locatie zoeken om de meest bijzondere foto’s te maken. Aan het eind van de workshop keren we terug naar de basis, waar we alles doornemen en aan de hand van de foto’s die zijn gemaakt een prachtige creatie te maken.

Ook wordt er een speciale Facebook-page gemaakt voor de deelnemers van deze workshop.

Belangrijk: neem wel een goed statief mee, want dat is een belangrijk accessoire in deze. Vergeet natuurlijk ook je camera, geheugenkaartjes en accu’s niet mee te nemen. Eventueel ook stevige schoenen/laarzen omdat er gefotografeerd wordt in het bos. 

Meer info

Masterclass ‘Fotograferen naar Vermeer en niet meer’

De beroemde schilder Vermeer is een meester van licht, kleur en schoonheid. In deze masterclass gaan we ons wanen in de tijd van een belangrijke meester. De grenzen van de meester worden afgetast en een stuk historie achter de te maken scène wordt besproken.

We gaan ons best doen om de tijd, de geest en de emotie van de diepere achtergrond vast te leggen met de camera en studiolicht. Om naar voorbeeld van deze grootmeester te fotograferen is er wat interesse nodig voor schilderkunst als voorbeeld en belangstelling voor licht. Je wordt tijdens de Masterclass meegenomen naar de 17e eeuw. 

Beide dagen ligt de nadruk van de masterclass op Vermeer. Om mee te kunnen doen, moet je kennis hebben van je eigen camera. Verder moet je de mogelijkheid hebben om te flitsen via een aansluiting in of op de camera voor gebruik van de studio lamp. De masterclass wordt gegeven door: Dora van de Loo. De begeleiders zijn: Peter van Grinsven, Peter Tieleman, Daniëlle Nathalie van Hemert en Esther Swaager. Modellen zijn: Bonnie en Britt.

Het wordt een grote uitdaging voor de deelnemende fotografen. Kijken door de lens van de meester!

Meer info 

Fotofair 2018

Ben je op zoek naar een nieuwe camera, een mooi objectief of een handig accessoire? Ook dan ben je op de Fotofair aan het goede adres, want er zijn maar liefst 75 stands met de nieuwste en mooiste producten aanwezig. Uiteraard zijn alle grote en bekende merken te vinden op de Fotofair. Kamera Express is groot aanwezig met speciale beursaanbiedingen. Fotofair 2018 is dus ook de plek om meer informatie te krijgen over nieuwe gear en deze zelfs uit te proberen.

De Fotofair 2018 vindt plaats op zaterdag 26 mei en zondag 27 mei 2018. De voorverkoop is nu gestart. Voor meer informatie, het complete programma en het bestellen van kaarten kun je de website van Fotofair bezoeken. 

Info: Fotofair

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie