Synology DiskStation DS716+ Ideale opslag voor professionele fotografen en mkb'ers

Synology DiskStation DS716+ Ideale opslag voor professionele fotografen en mkb'ers

Redactie DIGIFO... 1738 0
Voor de professionele fotograaf is betrouwbare, uitbreidbare opslag van fotobestanden een cruciaal aspect. Hierbij zijn meerdere factoren van belang, waaronder de toegankelijkheid, de veiligheid en het gebruiksgemak op locatie. Met de Synology DS716+ haal je een serieuze oplossing in huis in de vorm van een nas-server, die op al deze gebieden dienstbaar is. Hoe werkt de server in de praktijk?

Eind vorig jaar kwam de Synology DiskStation DS716+ op de markt, een schaalbare 2-bay nas, uitgerust met een quadcore-processor en het nieuwe stabiele Btrfs-bestandssysteem. Dat deze 2-bay nas schaalbaar is, wil zeggen dat er eventueel meer dan twee schijven op kunnen worden aangesloten via een uitbreidmodule. In eerste instantie is de DS716+ geschikt voor twee harde schijven, die intern kunnen worden geplaatst. Daarnaast is het mogelijk om via de drie aanwezige USB 3.0-poorten andere externe harde schijven of usb-sticks aan te sluiten.

Specificaties

De specificaties van de server zijn dik in orde: de DS716+ heeft 2GB RAM, een quadcore-processor van 1,6GHz (tot maximaal 2,08GHz) en ondersteuning voor AES-NI-encryptie. Dit laatste zorgt ervoor dat de bestanden goed versleuteld zijn, wat belangrijk is voor elke professionele onderneming. De quadcore-processor maakt dat de server naast de opslag van bestanden ook goed dienst doet als multimedia-apparaat, dat moeiteloos zware videobestanden (zoals een 4K-video met H.264 codec) streamt naar verschillende apparaten tegelijk, verdeeld over meerdere gebruikers. Daarbij kan de server eventueel 'on the spot' video transcoderen tot een andere resolutie en bitrate. De nas-server kan op volle toeren indrukwekkende snelheden bereiken van 223Mb/s leessnelheid en 137Mb/s schrijfsnelheid. In de praktijk merkten we inderdaad dat de server moeiteloos al onze raw-bestanden wegschrijft. De DS716+ is ondanks de indrukwekkende specificaties nog vrij compact en stevig gebouwd; deze is makkelijk weg te werken in een kantoorinterieur en kan tegen een stootje.Synology

DiskStation Manager

Een belangrijke reden om als professionele fotograaf te kiezen voor een nas-server van Synology is de DiskStation Manager. Deze software draait op de nas-server en maakt het mogelijk om overal toegang te krijgen tot alle bestanden. Ook de raw-bestanden worden moeiteloos in het besturingssysteem geopend, op elk gewenst apparaat. Dit maakt de nas-server heel geschikt om je werk als fotograaf mee te presenteren op locatie, wat een toegevoegde waarde kan zijn boven een simpele externe harde schijf of clouddienst. Vooral opvallend is hoe intuïtief het besturingssysteem werkt en hoe makkelijk toegankelijk de bestanden zijn vanaf allerlei apparaten.

Conclusie

De Synology DiskStation 716+ biedt een prima oplossing voor de professionele fotograaf of zelfs een klein bedrijf. De capaciteiten van de server lenen zich voor meer dan alleen de vergrendelde opslag van bestanden; het is een compleet multimedia-apparaat voor foto, video, muziek en meer.

DIGIFOTO Pro Gold Award

De Synology DiskStation 716+ is vanaf nu te koop voor een prijs van € 471,90.
Voor meer informatie kun je kijken op de website van Synology.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie