Sue Bryce: hedendaagse portetfotografie met een vleugje fashion en glamour

Sue Bryce: hedendaagse portretfotografie met een vleugje fashion en glamour

Senta Bemelman 1295 0
Op achttienjarige leeftijd had Sue Bryce haar eerste Hasselblad-camera in handen. De fotograaf experimenteert graag en mixt fotogenres. Ze deelt haar verhaal in een interessante video voor DPReview.

Sue Bryce is na 26 jaar nog steeds actief als portretfotograaf en schildert graag met natuurlijk licht op haar foto's. Maar als fotograaf houdt zij zich niet vast aan het vertrouwde en gaat de laatste jaren aan de slag met strobe lampen en ander soort flitsende apparaten.

Interessante mix

In 2003 zette Sue een grote stap en startte haar eigen fotografiebedrijf,waarmee zij glamourfotografie in een modern jasje wilde steken. Haar doel was om een 'Glamourrevolutie'te starten en dit soort fotografie weer te doen opleven, omdat het volgens Sue een vergeten genre was. Na pogingen tot verschillende fotografiegenres komt Sue tot een mix van hedendaagse portretfotografie met een vleugje fashion en glamour.


Foto's: Sue Bryce

 

DPReview

In ongeveer een halfuur vertelt Sue over de hoogte- en dieptepunten uit haar carriere. In het interview met DPReview gaat zij ook uigebreid in op haar visie op glamour- en portretfotografie.  Bekijk de video hieronder of klik door naar de website van de fotograaf voor meer werk uit haar portfolio.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta