Sony patenteert add-on selfiecamera voor smartphones

Sony patenteert add-on selfiecamera voor smartphones

PieterMolenaar 835 0
Sony heeft een patent aangevraagd voor een add-on cameramodule voor smartphones speciaal gericht op het maken van selfies, zo meldt Egami. Het concept doet denken aan de QX-cameraserie die Sony tussen 2013 en 2014 uitbracht.

Waar de vier aankoppelbare cameramodellen in de QX-serie - de QX1, QX10, QX30 en QX100 - bedoeld waren als een kwalitatief hoogwaardiger alternatief voor de ingebouwde cameramodule achterop een smartphone, richt Sony zich met dit recent gepubliceerde patent op de selfiefanaat.

Klemmen

Het patent beschrijft een tweetal varianten voor een langerekte, aankoppelbare selfiecamera, die zich onderscheiden in de constructie van de bevestiging aan de smartphone. Bij de eerste variant wordt het onderste gedeelte uitgetrokken en via een veermechanisme wordt de smartphone tussen het bovenste gedeelte, met de cameramodule, en het onderste deel geklemd. Bij het tweede ontwerp zien we aan de onderzijde twee pootjes die de hoeken inklemmen.

Bediening

Een verschil met de QX-serie is dat bij het beschreven patent het afdrukken geschiedt met een knop aan de achterkant van de selfie-add-on. Ook zien we een knop waarmee in- en uitgezoomd kan worden. Het is niet bekend of Sony het zoomen digitaal of optisch wil laten verlopen.