Sony komt met Imaging PRO Support in Europa

Julian 1146 0
Sony brengt het Imaging PRO Support-programma, dat eerder in Azië werd gelanceerd, begin 2015 naar Europa. Het programma maakt in april zijn Europese debuut in Duitsland en zal later uitgerold worden naar andere landen.

Op de Photokina introduceerde Sony niet alleen de FE 16-35mm f/4 ZA OSS en de FE PZ 28-135mm f/4G OSS, ook maakte de fabrikant de komst van professionele ondersteuning in Europa bekend.

Sony Imaging PRO Support is een dienst voor professionele fotografen die in bezit zijn van meerdere high-end Sony Alpha-camera's zoals de A99 en A7-serie en Sony G- of Carl Zeiss-objectieven.

Sony biedt deelnemers ondersteuning en extra voordelen. Er is een speciale telefonische helpdesk voor de professionele fotografen, camera's die reparatie nodig hebben worden gratis opgehaald en terugbezorgd. Ook krijg je tijdens de reparatie een vervanginstoestel te leen. Twee maal per jaar kunnen Sony Imaging PRO Support-klanten de sensor van hun camera gratis laten reinigen.

Deelname is gratis, mits je aan de voorwaarden voldoet. Wat de voorwaarden precies zijn wordt bij de introductie bekendgemaakt. Duitsland is als eerste aan de beurt, in april 2015 is het programma daar beschikbaar. Of en wanneer Nederland aan de beurt komt is nog niet bekend.