Sony komt met Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS voor Alpha 7-camera's

Raymond 1697 0
Sony heeft op de persdag van de Photokina de Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS gepresenteerd. De nieuwe groothooekzoom is speciaal gebouwd voor de Sony Alpha 7- fullframe-camera's en moet vooral uitblinken in hoekscherpte.

Het objectief bevat vijf asferische lenselementen, waaronder een groot AA-element (advanced aspherical). Drie elementen zijn van het ED-type. Dit zou positief moeten uitpakken voor de hoekscherpte en storende zaken als vervorming en chromatische aberratie tegengaan. De minimale scherpstelafstand is 28 centimeter. Het objectief weegt 518 gram en heeft een filterdiameter van 72mm.

Het objectief beschikt over Optical Steadyshot-beeldstabilisatie en beschikt over een stof- en vochtwerende behuizing.

Prijs en beschikbaarheid

De Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS komt in november dit jaar in Europa op de markt voor een adviesprijs van 1350 euro.

Nieuwe objectieven op de roadmap

Naast deze fullframe-groothoek kondigde Sony ook aan te werken aan enkele nieuwe objectieven die in 2015 het levenslicht moeten zien. Het gaat onder andere om een FE 28mm f/2, die in maart 2015 moet verschijnen. In de kraamkamer bevindt zich momenteel ook de FE 90mm f/2.8 Macro G OSS, die in maart 2015 moet verschijnen, net als een FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSS zoomlens die in februari het levenslicht ziet. Ten slotte staat er nog een Distagon T* FE 35mm f/1.4 ZA primelens op de agenda, die verschijnt in maart volgend jaar.

Sony FE 16-35 f/4

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond