Sony introduceert FE PZ 28-135 F/4 G OSS gericht op filmmakers

Raymond 1977 0
Sony heeft op de Photokina de FE PZ 28-135mm F/4 G OSS aan de wereld getoond. Het fullframe-objectief is speciaal gemaakt voor fanatieke filmers.

Volgens de Japanners doet het objectief geruisloos zijn werk, dankzij het zogeheten Smooth Motion Optics-design. Het voorkomt volgens de fabrikant wijziging in de kijkhoek (‘breathing’) tijdens het scherpstellen, focuswijzigingen tijdens het zoomen en beweging van de optische as tijdens het zoomen. Woeste filmlocaties moeten geen probleem zijn, dankzij de stof- en vochtwerende behuizing.

Daarnaast moeten de asferische lenselementen ongewenste afwijkingen voorkomen, terwijl de multi-coatingtechnologie het contrast zou verbeteren en lichtvlekken moet wegnemen, ook bij situaties met een sterk achtergrondlicht.

Sony 28-135mm f/4

Het objectief beschikt over een stil SSM-scherpstelmechanisme. Op sommige Sony-camera's zoals de PXW-FS7 en de A7S kun je daarbij zelf de zoomrotatierichting bepalen. Door de focusring te verschuiven kun je de scherpstelmodus van automatisch naar handmatig wijzigen.

Prijs en beschikbaarheid

Het objectief is vanaf december 2014 te koop en heeft een winkeladviesprijs van 2500 euro.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond