'Sony komt met fullframe-camera voor Alpha- en NEX-objectieven'

jesse kraal 3621 3
Op diverse internetfora wordt er hardop gehoopt op een fullframe NEX-camera. Er is goed nieuws want Sony zou werken aan een compacte systeemcamera, die lijkt op de NEX-7. Deze camera krijgt niet alleen een fullframe-sensor maar ook een hybride lensvatting.

Hoe Sony de twee verschillende objectiefvattingen wil gaan combineren is niet duidelijk. Overigens zou het niet betekenen dat er ook fullframe-objectieven met E-mount komen, deze zouden enkel in een cropmodus gebruikt kunnen worden. Daarnaast moet de camera volgens een gebruiker op het Xitek-forum alle A-mount objectieven gaan ondersteunen.

Sony AE-Hybrid
Hoe Sony de twee verschillende mounts wil gaan combineren is nog niet duidelijk.

Een mogelijk optie zou een sensor kunnen zijn die naar voren en naar achteren kan bewegen, om de verschillende registerafstanden van de twee vattingen te overbruggen. Qua behuizing zou de camera lijken op een NEX-7, maar dan met een iets groter formaat. Ook de OLED-zoeker keert terug, al krijgt de nieuwe camera waarschijnlijk wel een verder verbeterde versie.

Momenteel zou Sony al testen met verschillende prototypes. De definitieve specificaties staan dan ook nog niet vast. Een optie zou de nieuwe 36-megapixel sensor kunnen zijn, die waarschijnlijk in de Nikon D800 en de Sony A99 gebruikt gaat worden. Een andere, mogelijk goedkopere optie, zou de 24-megapixel sensor uit de Sony A850 en A900 kunnen zijn.

Sony AE-Hybrid
Als je objectieven met een A-mount op je NEX-camera wilt gebruiken, ontkom je niet aan een adapter, zoals deze LA-EA2

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

Full-frame nex! Laat maar komen!
Ik vind de nex-7 al een prachtig ding.

afbeelding van Patibo

Een full frame NEX... maar die e-mount lenzen zijn toch voor APS-C sensoren gemaakt, die hebben een te kleine beeldcirkel voor een full frame sensor! Dan moeten ze weer een hele nieuwe full frame e-mount lenzenreeks uitbrengen.

afbeelding van jesse kraal

"Overigens zou het niet betekenen dat er ook fullframe-objectieven met E-mount komen, deze zouden enkel in een cropmodus gebruikt kunnen worden."

Als je de volledige sensor wil benutten, zul je dus A-mount objectieven moeten gebruiken.