Sigma SD1 wordt als SD1 Merrill drie keer goedkoper

charlottelipic 3214 4
Sigma's SD1 camera krijgt een nieuwe naam en, nog belangrijker, een stuk aantrekkelijker prijskaartje. De camera, waar je in de VS eerst nog 9700 dollar voor betaalde, gaat onder de nieuwe naam, SD1 Merrill, nog 'maar' 3.300 dollar kosten.

De nieuwe naam van de camera is afkomstig van Richard Merrill, de mede-uitvinder van de Foveon-sensor. Met 46 MP had deze sensor in de SD1 de hoogste resolutie onder digitale spiegelreflexcamera's. Ook is dit de enige sensor die in iedere pixellocatie alle drie de primaire kleuren bevat.

Hoge productiekosten

Juist door deze vooruitstrevende sensor liepen de productiekosten voor de SD1 op en viel de uiteindelijke prijs van 9700 dollar, tot Sigma's eigen teleurstelling, een stuk hoger dan verwacht uit. Vanzelfsprekend waren Sigma-fans hierin teleurgesteld.


De geavanceerde Sigma sensor die de SD1 zo duur maakte

Goedkoper

Een jaar later lukte het het bedrijf de productiekosten van de camera terug te brengen en is de SD1 onder de nieuwe naam bijna drie keer zo goedkoop verkrijgbaar. In maart dit jaar verwacht Sigma de SD1 Merrill op de markt gebracht te hebben.

Troostprijs

Voor de bezitters van de SD1 die bijna 10.000 dollar voor dezelfde camera hebben betaald is dit zuur nieuws. Sigma wilt daarom na de release van de nieuwe camera een programma aan SD1-eigenaren aanbieden waarin ze punten kunnen omruilen voor Sigma producten. Dit zal tot het einde van dit jaar geldig zijn. Het precieze plan voor deze troostprijs voor SD1-gebruikers ligt nog niet op tafel.

SD-1
Op een extra logo'tje (rechtsonder het scherm) verandert er niks aan de Sigma SD-1

afbeelding van Henri

Volgens mij heeft Sigma de kapitale fout gemaakt om de camera van haar eigen bajonet te voorzien.
Wanneer de camera uitgerust zou zijn met een Canon of Nikon bajonet zou dat voor veel fotografen met een paar kilo glas in de kast al veel aantrekkelijker zijn om het uitstapje naar Sigma te wagen......

afbeelding van sjoerd

helemaal mee eens, erg jammer

afbeelding van Jaap

NIET mee eens want jullie onderschatten de potentie van het Sigma glas.KARAKTER is ook een eigenschap..!

afbeelding van Jean LEEMAN

Maar hoe zit het met de lichtsterkte van de camera en de ruisverhouding. En in snelheid is het ook geen topper.