DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Milford Sound in Nieuw-Zeeland

Jasper van Bladel 3129

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar Castelo de São Jorge in Lissabon.

Deze week gaan we een stukje reizen, naar het verre Nieuw-Zeeland. Dat hele land is in principe fotogeniek, maar sommige plekken natuurlijk net ietsje meer dan andere. Hierbij onze tip: Milford Sound op het Zuidereiland in het Nationaal Park Fiordland. Zoals je op de foto kunt zien is Milford Sound gelegen in een fjord in een bergachtig gebied tegen de kust. Met de boot kun je een rondvaart maken door deze indrukwekkende fjord met aan weerszijden indrukwekkende watervallen. Een sprookjesachtig gebied!

 

 

 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Hoe maak je daar de beste foto?

Milford sound is relatief gemakkelijk te bereiken per auto. Vanaf Queenstown moet je rekenen op een rit van vier uur. De fantastische uitkijkpunten en een fabelachtig uitzicht rondom maken die rit ook al tot een belevenis, dus maak dat ook onderdeel van je dag. Neem een groothoek mee om het dynamische karakter van de fjord met alle steile bergen en waterpartijen goed in één beeld te vangen. 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper