Hoe vind je een naaktmodel?

Artistiek naakt & boudoir: hoe vind je een naaktmodel?

Redactie DIGIFO... 27411 0

Naaktfotografie is een tak van de fotografie die veel fotografen aanspreekt, maar die veel fotografen ook erg lastig vinden. Er komt veel meer bij kijken dan alleen maar techniek. Want hoe vind je bijvoorbeeld een naaktmodel? Wij zochten het uit

Op zoek naar een naaktmodel

De zoektocht naar een naaktmodel begint met het op een rijtje zetten wat jij zoekt in een model. Uiterlijke kenmerken zijn belangrijk, omdat het model je concept kan maken of breken. Uiteraard moet je je afvragen of je een mannelijk of vrouwelijk model zoekt, maar dan ben je er nog lang niet. Wanneer je een dame kiest, wil je dan een slank of juist een vol model en moet ze gespierd zijn of juist niet? Ben je op zoek naar een alternatief model met piercings en tatoeages of een onbeschreven blad?  Het zou zo maar eens kunnen zijn dat iemand in jouw kennissenkring voldoet aan het beeld dat je wil maken en dat zij jou zou willen helpen.Ken je niemand? Dan moet je wat meer moeite doen om aan het perfecte model te komen. 

Niet aankloppen bij modellenburo

Wat je vooral niet hoeft te proberen is aankloppen bij een modellenbureau. Ten eerste zijn die vaak niet heel happig op naaktshoots en daarnaast werken zij niet op TFP (time for portfolio) basis. Je bent dan dus al vrij snel veel geld kwijt voor het oefenen met naaktfotografie. 

 

Groepen op Facebook

Wél kun je terecht op diverse Facebookgroepen. Dat is waar veel freelance modellen, fotografen, visagisten, en andere creatievelingen zich aanbieden. Hier zou je zelf een oproep kunnen plaatsen, maar ook kun je zoeken naar jouw perfecte model, door naar de berichten te kijken. Zoek naar groepen als ‘Modellen en fotografen’, ‘Modellen, fotografen en visagisten’ of ‘Artistiek naakt in België’ en plaats daar je oproepje. 

Geen reactie

Natuurlijk is het plaatsen van een oproepje geen garantie voor een goede shoot. Soms krijg je geen reactie of, nog erger, krijg je een negatieve reactie. Naaktfotografie blijft een negatieve lading hebben voor veel modellen en je moet je als fotograaf echt bewijzen. Daarbij komt ook nog dat veel modellen erg veel aanvragen krijgen en simpelweg niet op alles kunnen reageren. Laat je dus niet afschrikken en bllijf altijd vriendelijk, zorg dat je bericht opvalt en plaats ook voorbeelden van jouw fotografie, zodat mensen weten wat ze kunnen verwachten.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie