Nikon stelt levering Nikon DL-serie en Keymission 360 uit

Nikon stelt levering Nikon DL-serie en Keymission 360 uit

PieterMolenaar 1661 0
De aardbeving in het zuiden van Japan is er mede de oorzaak van dat Nikon zich genoodzaakt ziet de levering van de Nikon DL-serie naar een nog onbekende datum uit te stellen. Ook de levering van de Keymission 360-rondomcamera en enkele compactcamera's hebben vertraging opgelopen.

Vorige donderdag werd het zuiden van Japan opgeschrikt door een aardbeving van 6,5 op de schaal van Richter, zaterdag gevolgd door een nog zwaardere beving in dat gebied. Als gevolg daarvan sloot Sony tijdelijk onder meer  zijn fabriek voor beeldsensors in Kumamoto. Ook de productiefaciliteit in Nagasaki werd stilgelegd om de schade op te nemen. Nikon heeft nu aangekondigd dat als gevolg van de aardbeving de introductie van de Nikon DL-serie van high-end compactcamera's en de Keymission 360-360gradencamera vertraagd is.

Vertraagd

Hoewel Nikon de meeste van zijn compactcamera's produceert in Thailand en Indonesië, zegt het bedrijf dat een aantal van zijn toeleveranciers getroffen zijn door de aardbeving en dat onder meer de reden is dat de levering van bovengenoemde modellen vertraagd is. Wel geeft Nikon aan dat bij de drie modellen van de Nikon DL-serie ook meespeelt dat de 'technische uitwerking van het  imaging systeem' meer tijd vergt, terwijl bij de Keymission 360-camera extra tijd gereserveerd moest worden voor software-aanpassingen. De Nikon DL-serie is vertraagd van juni naar een nog nader bekend te maken datum, terwijl de Keymission 360, oorspronkelijk gepland voor de 'lente', pas in oktober leverbaar zal zijn.

Daarnaast zijn de Coolpix A300- en B500-modellen beschikbaar in mei, terwijl de Coolpix A900- en B700-toestellen vanaf juli in de winkel te koop zullen zijn. Deze modellen stonden eigelijk gepland voor april.