Nikon brengt eerste nieuws over 800mm f/5.6

jesse kraal 2724 2
Een officiële productpresentatie is het eigenlijk niet, meer een bevestiging dat er hard gewerkt wordt aan een Nikkor AF-S 800mm f/5.6 en dat deze bijna af is. Nog niet eerder had Nikon een 800mm-objectief met autofocus, concurrent Canon heeft al wel zo'n supertele in het assortiment.

Bij het persbericht dat wij van Nikon kregen zitten enkel twee kleine plaatjes, verdere technische details over het objectief ontbreken. Het enige wat Nikon kwijt wil is dat het objectief zal beschikken over VR-optische stabilisatie, niet echt een verassing.

Nikon 800mm f/5.6

Prototype

Op het Open Golf Championship op de Royal Lytham & St. Annes Golf Club in Lancashire, dat van 19 tot en met 22 juli 2012 duurt, zal Nikon een prototype aan proffotografen tonen. Het grote publiek kan volgens Nikon op de Photokina in september kennis maken met de nieuwe supertele. Ze vermelden niet of het dan zal gaan om een protoype of een productie-exemplaar.

Te laat voor sportzomer

Hoe dan ook lijkt Nikon net te laat voor het tweede deel van de sportzomer, al hebben we het vermoeden dat een select groepje fotografen op de Olympische Zomerspelen in Londen al met het objectief in de weer zullen gaan. Over een adviesprijs is nog niets bekend, reken op een flink gepeperd prijskaartje. Voor de vergelijking, Canon's EF 800mm f/5.6L IS USM kost ruim dertienduizend euro.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Roy Bijster

Uberhaupt dit tonen aan het grote publiek is vrij nutteloos.
Dit is een zeer specialistisch stukje glas en die enkeling die zich iets dergelijks kan veroorloven als amateur die kan wel wachten. Het zijn de profs die ze nu moeten zien binnen hengelen. Het is natuurlijk geen geheim dat Canon alle grote sportevenementen sponsort met dit soort spul om fotojournalisten aan hun merk te binden.

afbeelding van ArumesFV

Tonen aan het grote publiek is net zo nuttig als bij supersportwagens. Bijna niemand kan/zal ze kopen, maar de imagoboost verhoogt de verkoop van andere modellen ook.