Nieuwe Nikon: AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR

Nieuwe Nikon: AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR

Jasper van Bladel 1644 0
Goed nieuws voor de sport- en natuurfotografen, want Nikon komt met een nieuw objectief. De AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR is het eerste teleobjectief in het NIKKOR-assortiment met een ingebouwde 1,4x-teleconverter.

Van het sportstadion tot hoog in de bergen, met de AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR mis je volgens Nikon geen enkele actie meer. Met een handig geplaatste schakelaar kan de ingebouwde teleconverter eenvoudig worden bediend met één vinger zonder ook maar iets in te boeten aan scherpte en zonder de cameragrip los te laten. Hiermee kan het zoombereik eenvoudig vergroot worden van 180-400 mm (f/4) tot 560 mm (f/5.6) in een fractie van een seconde. Bovendien biedt Nikon’s vibratiereductie (VR) een indrukwekkend voordeel van vier stops waardoor onscherpte door cameratrilling effectief wordt beperkt, zelfs wanneer de teleconverter is geactiveerd. Het optische ontwerp bevat een fluorietlenselement voor gewichtsbesparing en zijn de gebruikelijke posities van de zoom- en scherpstelring omgewisseld voor een betere, stabielere bediening.

Overzicht van de belangrijkste functies:

  • Ingebouwde 1,4x-teleconverter: het zoombereik van 180-400 mm (f/4) kan met één vinger worden uitgebreid tot 560 mm (f/5.6) zonder dat daarbij het oog van de camerazoeker afgehaald hoeft te worden of de grip op de lens en body hoeft losgelaten te worden.
  • Scherp op elke afstand: scherp van rand tot rand over het gehele zoombereik, zelfs als je fotografeert met het grootste diafragma.
  • Snel en stabiel: dankzij Nikon’s VR is het volgens Nikon mogelijk te fotograferen met sluitertijden die tot wel vier stops langer zijn dan anders mogelijk zou zijn uit de hand. Dankzij de VR-stand SPORT volg je makkelijker snel bewegende onderwerpen.
  • Accuraat: de geavanceerde AF-tracking houdt snel bewegende onderwerpen scherp in het vizier. Een elektromagnetisch diafragma garandeert een exacte belichting bij hoge beeldsnelheden.
  • Elk bewegend onderdeel van het objectief is volledig afgedicht en weerbestendig. De fluorcoat stoot water, stof en vuil actief af zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

Prijs

De AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR is vanaf 8 maart 2018 te koop voor een consumentenadviesprijs van €11.999 incl. BTW.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper