Leica M9-P, aangepast voor professionals

Julian 2563 0
Leica introduceert de M9-P. De fullframe meetzoeker is aan de binnenkant gelijk aan de 'gewone' M9. De buitenkant is volgens de fabrikant aangepast aan de wensen van professionele fotografen: minder opsmuk en stevigere materialen.

Het ontbreken van het karakteristieke rode Leica-logo voorop de camera is de meest opvallende wijziging aan de Leica M9-P. Om niet teveel op te vallen zouden veel professionele gebruikers het logo en de typeaanduiding op de camera afplakken. Met de M9-P hoeft dat niet meer, de camera heeft een blanco vooraanzicht. Alleen op de bovenkant is de Leica-merknaam gegraveerd, in klassieke scriptvorm.


Saffierglas

Daarnaast heeft Leica het lcd op de M9-P van een naar eigen zeggen extreem krasvast saffierglas voorzien. Dit materiaal is zo hard, dat het alleen kan worden verwerkt met speciaal diamant gereedschap en is één van de moeilijkste materialen in de wereld om mee te werken, aldus het persbericht. In de praktijk is het scherm van de M9-P daardoor bestand tegen vele soorten van slijtage. Ook is door een anti-reflecterende coating aan beide zijden van het saffierglas het lcd in ongunstige lichtomstandigheden beter afleesbaar.

Speciaal leer

Ook het leer op de behuizing van de Leica M9-P is van een speciaal soort en bijzonder goed bestand tegen slijtage. De gevulcaniseerde leerlaag heeft bovendien een structuur die de camera bijzonder goede gripeigenschappen moet geven, zegt Leica.


Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Leica M9-P is rond juli beschikbaar bij de Leica M-dealers in Nederland en komt in twee verschillende uitvoeringen: zwarte lak of de traditionele zilverchroom versie. De verkoop­prijs voor beide uitvoeringen is identiek en bedraagt 5.995 euro.

Leica M9 upgrade

Vanaf oktober kun je je 'gewone' Leica M9 laten aanpassen en upgraden naar een M9-P. Je krijgt dan ook saffierglas voor je lcd en de top cover van de camera wordt vervangen. Wat de upgrade gaat kosten wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Leica M9-P from leica camera on Vimeo.