Analoog komt terug

Last Shot - een documentaire over analoge fotografie

Redactie DIGIFO... 1943 0
Het is duidelijk: analoge fotografie maakt een comeback. Kodak heeft aangekondigd Ektachrome opnieuw uit te brengen en er worden steeds meer nieuwe bedrijven opgericht die film terug willen brengen. Andre Chong, Lim Zeharn en Lim Zeherng zijn altijd liefhebber van analoge fotografie geweest en hebben hier een korte documentaire over gemaakt.

In Last Shot wordt een aantal mensen met een voorliefde voor analoge fotografie geïnterviewd en gevolgd. Van fotografen, leraren en een professionele ontwikkelaar komen aan het woord en vertellen waarom digitale fotografie voor hun nog lang niet kan tippen aan analoog.

 

Lees ook: Kodak brengt Ektachrome opnieuw uit
Lees ook: Huwelijksaanzoek in een darkroom

 

Terugkeer van analoge fotografie

De digitale camera's van tegenwoordig maken het makkelijker dan ooit om een mooie foto te maken. Camera's die 10 foto's per seconde maken zijn tegenwoordig niets bijzonders meer en met de geheugenkaarten die nu te koop zijn kan je gerust duizenden foto's maken. Veel fotografen verliezen zo het gevoel met de fotografie en kiezen er daarom voor om terug te gaan naar de 36 foto's die je per rolletje kan maken om deze vervolgens zelf te ontwikkelen in een zelfgemaakte DOKA. 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie