Geheime tekst op fotopapier

Huwelijksaanzoek in een darkroom

Redactie DIGIFO... 859 0
De Mexicaanse fotograaf Paul Fehr en zijn vriendin zijn zes maanden geleden begonnen met het zelf ontwikkelen van analoge foto's. Tijdens het ontwikkelen van foto's van een jubileumshoot wist Fehr op een bijzondere manier zijn vriendin ten huwelijk te vragen.

Paul en Ale hadden een jubileumshoot gepland die ze lieten fotograferen door de zus van Paul met een analoge camera, zodat ze met z'n tweeën de foto's konden ontwikkelen.Door het aanzoek stiekem van te voren op fotopapier te branden, zag Ale, de verloofde van Paul, de vraag verschijnen tijdens één van de laatste fases in het ontwikkelproces. Toen ze zich omdraaide zat Paul op één knie met een ring in zijn handen.

Lees ook: Brides Magazine: ‘Huur alleen fotografen met Cannon of Nikon in’

Huwelijksaanzoek op de foto

Om de tekst op de foto te krijgen printte Fehr de vraag op zwart omrand op transparantiepapier, waardoor de tekst doorzichtig bleef. Door dit vel tien seconde lang op fotopapier te leggen en te belichten, stond de vraag in het papier gebrand, nog was dit nog onzichtbaar voor het blote oog. Pas in één van de laatste ontwikkelingsfase, de foto in ontwikkelaar, werd de tekst samen met de foto zichtbaar.

We wensen Paul en Ale veel geluk toe.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie