Fotograferen met een 3D-geprint objectief

Kun je fotograferen met een 3D-geprint objectief?

Fabienne Keijzer 3334 0
Fotograaf Mathieu Stern heeft er altijd van gedroomd om zelf een objectief te maken. Dat is echter niet gemakkelijk, maar met de huidige 3D-printtechnologie is er veel mogelijk. Hij liet zijn ontwerp printen en testte de lens uit. De resultaten zijn verbluffend!

Een 3D-geprint objectief

Normaal gesproken is fotograaf Mathieu Stern druk bezig met het reviewen van goedkope en vreemde objectieven op zijn YouTube-kanaal, maar dit keer pakte hij het anders aan. Hij heeft er altijd al van gedroomd om zijn eigen objectief in elkaar te zetten, maar wist niet goed hoe. Hij schakelde zijn vrienden van FABULOUS in die gespecialiseerd zijn in 3D-printen. Hij maakte een ontwerp voor een objectief waarvoor hij een lenselement van een oud objectief gebruikte. Hij stuurde het ontwerp op naar FABULOUS en de printer ging ermee aan de slag. Uit de printer kwam een 135mm f/1.8 objectief. Vervolgens ging Stern ermee aan de slag om te kijken of het objectief goede foto’s kon maken. Je ziet de verbluffende resultaten in deze video:

Tegen PetaPixel zegt Stern: “Je hebt geen duur objectief nodig om goede foto’s te maken. Een plastic objectief van 4 dollar doet het net zo goed; wat echt belangrijk is, zijn je visie, je ideeën en je creativiteit.”

Lees ook: Bouw je eigen camera met Kano

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne