Heftig knutselwerk

Man bouwt digitale camera in vintage Polaroid SX-70

Siem van Woerkom 361 0
Joshua Gross vroeg zich af waarom er geen digitale camera's bestonden met een mooi retro uiterlijk als die van de SX-70 Polaroid camera. Dus maakte hij er zelf eentje.

Apart knutselwerk

De volledige conversie van het apparaat is te bekijken op de website van de artiest: https://gross.is/super70/

Zo zien we o.a hoe het idee tot stand was gekomen en zien we ook de problemen waar de artiest op vastliep. 'Ik wilde zien of het mogelijk was om een dode SX-70 camera in een functionerende digitale camera te veranderen zonder zijn uiterlijke verschijning aanmerkelijk te veranderen. Ik had geen idee of dit redelijkerwijs haalbaar was, maar ik wilde het natuurlijk wel proberen.'

Na het kiezen van het brein van de nieuwe camera (een Raspberri Pi) werd er gekeken hoeveel ruimte er vrij kwam in het apparaat als alles uit de behuizing was gehaald. Dit viel nog redelijk tegen dus moest de man aan het werk om alle nieuwe componenten zo klein mogelijk te houden of aan te passen voor de krappe fit. 

'Nadat ik me realiseerde dat ik de batterij en het scherm moest verkleinen, legde ik dat terzijde om me op de lensmontage te concentreren. Dit zou het meest gecompliceerde deel van het hele project blijken te zijn, aangezien ik de hele assemblage-lens en CCD van de camera in dit stuk van de camerabehuizing moest laten passen. Ik wilde het focus en de belichtingswielen opnieuw gebruiken, zodat het oorspronkelijke gebruik intact bleef.'

We raden het zeker aan om een kijkje te nemen op de site, en zo het hele proces te volgen. Het is zeer inspirerend om te zien hoe goed het uiteindelijk allemaal werkt, en nog belangrijker: hoe cool het er uit ziet op het einde! 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem