Ontdek alle geheimen van camera's

Bouw je eigen camera met Kano

Redactie DIGIFO... 971 0
De camera's van tegenwoordig zijn een behoorlijk staaltje vernuft. Technische ontwikkelingen en slimme programmeurs weten camera's om te toveren in haast magische machines. De mensen achter Kano vinden het belangrijk dat iedereen leert programmeren en komt daarom met een doe-het-zelf camera.

Het camerapakket van Kano bestaat uit allerlei losse onderdelen zoals objectieven, een fliter, een sluiter en een zogenaamde 'tripwire' sensor. Met behulp van een overzichtelijk instructieboek kan iedereen de camera in elkaar zetten en door de overzichtelijke software volledig naar smaak programmeren. Zo kan je de camera bijvoorbeeld laten afgaan na het horen van een geluid, kan je je eigen filters maken en data zoals het weer toevoegen aan je foto's.

Het lijkt erop dat het niet een camera zal zijn met een fantastische beeldkwaliteit en extreem goede autofocus, maar zo'n volledig programmeerbare camera biedt wel ongekend veel originele en creatieve mogelijkheden. Ook is het zeer interessant om te waar deze technologie ons in de toekomst naar leidt.

Lees ook: MustSee: 250 Canon 60D's als achtergrondverlichting

Kano

Kano is ervan overtuigd dat programmeren in de toekomst ontzettend belangrijk wordt. Om kinderen hierin te stimuleren heeft het bedrijf al een doe-het-zelf computer ontwikkeld die kinderen volledig zelf in elkaar moeten zetten, zo simpel als een bouwwerk van Lego. Nu wil het bedrijf de geheimen van de camera wat bekender maken en is het bedrijf een Kickstartercampagne begonnen om camerapakketten uit te geven. Hoewel dit is ontwikkeld voor kinderen, kunnen volwassenen er natuurlijk ook prima mee aan de slag.

Met dezelfde Kickstartercampagne wil Kano ook een programmeerbaar lichtbord en een speaker-kit financieren.

Om de Kickstartercampagne van Kano te ondersteunen kun je kijken op deze website. Wil je meer informatie over Kano, klik dan hier.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie