Miljoenen klantegegevens Adobe gehacked

Hackers maken klantgegevens 2,9 miljoen Adobe-gebruikers buit

Julian 3849 3
Adobe is doelwit geworden van een cyber-aanval, daarbij zijn klantgegevens van 2,9 miljoen gebruikers buitgemaakt. Dat meldt Brad Arkin, Chief Security Officer van Adobe. Uit voorzorg worden wachtwoorden van getroffen gebruikers gereset.

Hackers hebben zich toegang weten te verschaffen tot data van 2,9 miljoen geregistreerde klanten bij Adobe, schrijft Chief Security Officer Brad Arkin op het officiële Adobe-blog.

De buitgemaakte data bestaat uit gebruikersnamen, versleutelde wachtwoorden, versleutelde creditcard- en bankgegevens, verloopdata en andere informatie die klanten hebben achtergelaten tijdens hun bestelling bij Adobe, verklaart Arkin. Ook hebben hackers de broncode van diverse Adobe-producten weten te benaderen op de servers van de softwareleverancier.

Momenteel denkt Adobe niet dat de aanvallers creditcardnummers of bankgegevens hebben benaderd die niet versleuteld zijn. Adobe betreurt het incident en zegt zowel intern als met externe partners en de rechtshandhaving hard te werken aan de aanpak van het incident.

De volgende stappen worden ondernomen, meldt Adobe:

Als voorzorgen worden de wachtwoorden van getroffen gebruikers gereset. Zit jouw gebruikersnaam en versleutelde wachtwoord bij de buitgemaakte data, dan krijg je een e-mail met informatie over hoe je wachtwoord te wijzigen. Ook beveelt Adobe gebruikers aan om hun wachtwoord te veranderen op andere websites waar ze dezelfde inloggegevens gebruiken.

Daarnaast is Adobe bezig met het notificeren van klanten wier creditkaart- of bankgegevens zijn buitgemaakt. Mocht jouw informatie daaronder vallen, dan krijg je een bericht met additionele informatie over de stappen die je kunt nemen om jezelf te beschermen tegen potentieel misbruik van je persoonlijke informatie. Ook biedt Adobe gebruikers wier creditkaart of bankgegevens zijn betrokken een jaar lang een gratis 'credit monitoring membership' aan, mits dit beschikbaar is. 

Adobe zegt banken die betalingen van Adobe-klanten verwerken gewaarschuwd te hebben, zodat deze kunnen helpen bij het beschermen van de klant-accounts. Daarnaast ondersteunt Adobe de federale politie met een onderzoek.

Broncode

Naast klantgegevens hebben hackers zich ook toegang weten te verschaffen tot de broncode van diverse Adobe-software waaronder Adobe Acrobat, ColdFusion, ColdFusion Builder en andere producten. Adobe denkt dat er een verband is tussen de twee incidenten, maar zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat de illegale toegang tot de broncode risico's voor gebruikers met zich meebrengt.

afbeelding van Hubba

Daarom dus...

https://www.youtube.com/watch?v=9e13smooBi4

Don't believe the hype ;-)

afbeelding van Hubba

Denk vrij, denk wat meer oldskool... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=oSBNURD7uKQ

afbeelding van Hubba

Oja, gympie en rauwe therapie doen het hier trouwens prima...
Kost helemaal niets en is open source ;-)

Dus...