Meeste programma's exclusief via CC

Adobe stopt met Creative Suite - Lightroom voorlopig veilig

Redactie DIGIFO... 4968 0
Adobe stopt met het aanbieden van programma's via de Creative Suite. Wie nu gebruik wil maken van alle programma's van Adobe zal over moeten stappen op de Creative Cloud, waar alle programma's via een abonnement worden aangeboden.

In 2003 begon Adobe met het aanbieden van een collectie apps, acht in totaal, via de Creative Suite en in 2012 verscheen de laatste versie met maximaal 28 verschillende programma's. Al in 2013 liet Adobe weten over te stappen op een abonnementsvorm en geen nieuwe versie van Creative Suite uit te brengen, maar het bedrijf bleef nog wel updates leveren om de veiligheid te garanderen en bugs te verhelpen. Adobe had al sinds 2015 geen nieuwe update uitgebracht, maar het was nog wel mogelijk om de Creative Suite aan te schaffen via de website. Wie dat nu probeert ziet een klein berichtje dat de programma's alleen nog maar te krijgen zijn via de Creative Cloud.Lees ook: Recordwinst voor Adobe: Creative Cloud goed voor de omzet

Lightroom nog als standalone te krijgen

Goed nieuws voor fotografen die zich nog niet willen binden aan een abonnement bij Adobe: Lightroom is (voorlopig) nog wel beschikbaar zonder abonnement. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat dit programma ook alleen via de Creative Cloud te krijgen is.

Kijk voor meer informatie op de website van Adobe.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie