GoPro introduceert Hero3+ Black en Silver

jesse kraal 3032 3
GoPro heeft opvolgers gepresenteerd voor de populaire Hero3 Black en Hero3 Silver actioncams. De nieuwe varianten krijgen de aanduiding Hero3+, een kleinere behuizing en hebben een beter objectief met een grotere beeldhoek. Verder leunen de camera's qua techniek nog sterk op hun voorgangers.

Beide nieuwe toestellen zijn weggestopt in een kleinere en lichte behuizing. De 'oude' behuizing kon tot 60 meter diep het water in (en wordt nog los verkocht), de nieuwe variant mag tot 40 meter diep. Ten opzichte van de Hero3's is het objectief vernieuwd. GoPro belooft scherper beeld en minder lensfouten. De batterijduur is volgens GoPro met dertig procent toegenomen. Daarnaast hebben de nieuwe Hero's een nieuwe SuperView-mode, waarin je tijdens het filmen de beschikking hebt over een nog grotere beeldhoek. Deze instelling is overigens alleen beschikbaar in 1080p en 720p.

GoPro Hero3+
De Hero3+ Black Edition (midden) en Hero3+ Silver Edition (rechts) zijn nieuw, de Hero3 White Edition (links) is onberoerd gelaten en blijft gewoon verkrijgbaar.

GoPro Hero3+ Black Editiom

Aan boord van de GoPro Hero3+ Black Edition, het topmodel, schuilt een 12-megapixelsensor die in staat is te filmen in 4K resolutie met 12fps, 2,7K met 30fps, 1440p met 48fps, 1080p met 60 fps en 720p met 120fps. In DIGIFOTO Pro 1.2013 namen we de Black (en de Silver) op de proef en constateerden dat het de beste actioncam op de markt is. Daar zal zeer waarschijnlijk geen verandering in gekomen zijn.

GoPro Hero3+ Silver Edition

De Silver Edition heeft eveneens dezelfde mogelijkheden als zijn voorganger, met uitzondering van de SuperView-mode dus. Filmen in 1080p kan met 30fps, 960p met 48 fps en in 720p met 60fps. Foto's hebben elf miljoen pixels. Beide GoPro's beschikken over wifi zodat je je smartphone afstandsbediening en zoeker kunt gebruiken. De wifi-functionaliteit is ook verbeterd en zou nu vier keer sneller moeten werken.

Prijs en beschikbaarheid

De prijzen blijven gelijk aan hun voorgangers. De Hero3+ Black Edition kost 449 euro, de Hero3+ Silver Edition mag voor 349 euro over de toonbank. De goedkoopste White Edition is niet vernieuwd, het huidige model zal in de prijslijsten blijven staan voor 249 euro.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van JeroenV

De camera's zelf zijn even groot gebleven, de behuizing is kleiner geworden en kan nu 'maar' 40m diep ipv 60m. Ook de accu is dezelfde afmetingen als bij de hero3.

afbeelding van Julian

Bedankt voor de aanvulling - aangepast!

afbeelding van Anonymous

GoPro Hero3+ does not have Protune option anymore :(
They basically pushing you to buy expensive Black edition :(