GoPro Hero4 Black, Silver en instapmodel

GoPro introduceert Hero4 Black, Silver en instapmodel

Jooshua Franssen 24117 1
GoPro introduceert een nieuwe line-up. De Hero4 Black is het topmodel en filmt in 4K-resolutie met maximaal 30 fps. De Hero4 Silver lijkt wat specificaties betreft veel op de Hero3(+) Black, maar krijgt een lager prijskaartje. Nieuw is een eenvoudig instapmodel dat 125 euro gaat kosten.

In oktober kwam de GoPro Hero3(+) op de markt, een kleine update ten opzichte van de Hero3-serie uit 2012. Vorige week dook er op het internet een lijst op met specificaties en foto's van de Hero4-serie. Nu de GoPro Hero4 officieel is aangekondigd kunnen we alles op een rijtje zetten.

GoPro's nieuw actioncams

4K-resolutie

Een speerpunt van de nieuwe GoPro Hero4 is de mogelijkheid om te filmen in 4K-resolutie. Nu is dat uiteraard niet nieuw, de GoPro Hero3(+) kon dat ook al. Echter is het nu bruikbaar geworden met de introductie van de Hero4. Wie een GoPro Hero4 Black-edition aanschaft kan voortaan in 4K-resolutie met 30 beelden per seconden filmen, de Hero3(+) deed dat met maximaal 15 fps.

GoPro Hero4

Black- en Silver-edition

Net als de Hero3(+) komt de GoPro Hero4 in twee variaten: de Black- en Silver-edition. De Hero4 Black is GoPro's nieuwe vlaggenschip en ondersteunt de hoogste framerates, daar waar de Silver-edition het met minder moet doen. Een ander verschil, wat wellicht minder vervelend is voor Silver-edition eigenaren, is dat de Silver-edition met een ingebouwd lcd-touchscreen komt. De Black-edition krijgt dit niet. Wil je ook een lcd-touchscreen op de Black-edition dan zal je de lcd touch bacpac aan moeten schaffen voor 80 euro.

GoPro Hero4 Silver-edition
De nieuw GoPro Hero4 Silver komt met ingebouwde lcd-touchscreen voor het navigeren door de instellingen.

GoPro Hero3+ Black-edition verdwijnt

Met de introductie van de Hero4 is de Hero3+ Black-edition verdwenen van de website van GoPro. Dit lijkt vreemd, maar is eigenlijk best logisch. De nieuwe GoPro Hero4 Silver-edition is feitelijk de 'oude' Hero3+ Black, maar met nieuwe features (zoals bluetooth en ingeboud lcd-scherm). Wel blijven de Hero3+ Silver- en Hero3 White-edition in het assortiment, deze worden nu verkocht voor een lagere adviesprijs. De GoPro Hero3+ Silver kost nu 284,99 euro (voorheen 349,99 euro), de White-edition gaat voor 189,99 euro over de toonbank (voorheen 249,99 euro).

Nieuwe features

In de nieuwe GoPro Hero4 vinden we een aantal nieuwe features. Zo krijgt de nieuwe actioncamera naast wifi-ondersteuning Bluetooth, HiLight Tag en QuikCapture mee. HiLight Tag stelt je in staat om bepaalde momenten van je video te markeren, zodat je achteraf makkelijker dat ene speciale moment terug kan vinden. QuikCapture lijkt op de 'one button modus' al eerder aanwezig in de GoPro Hero2 en Hero3(+). Met deze modus ingesteld kun je met één druk op de knop de camera activeren om direct te filmen. Dezelfde knop twee seconden ingedrukt houden start de nieuwe Time Lapse-modus.

GoPro Hero4 Black-edition

Ook is de geluidskwaliteit van de nieuwe GoPro Hero4 verbeterd, claimt de fabrikant. De nieuwe ingebouwde microfoon zou een twee keer zo groot dynamisch bereik hebben.

Protune nu ook voor foto's - handmatige instellingen

Ook Protune is op de schop genomen voor de nieuwe GoPro Hero4. Voorheen was de modus alleen beschikbaar voor video, maar nu ook voor foto's. Nieuw toegevoegd aan Protune is de mogelijkheid handmatige instellingen toe te passen bij het maken van foto's video's. Kleur en kleurbalans, ISO-limiet, scherpte en belichting kun je nu naar wens instellen om nog meer controle over je opnames te krijgen.

Resoluties en framerates

Het verschil in de GoPro Hero4 Black- en Silver-edition zit in de ondersteunde framerates. Onderstaande lijst geeft de maximale resoluties en framerates weer voor de GoPro Hero4 Black-edition/Silver Edition.

  • 4K: 30fps/15fps
  • 2.7K: 50fps/30fps
  • 1440p: 80fps/48fps
  • 1080p: 120fps/60fps
  • 960p: 120fps/100fps
  • 720p: 120fps/120fps

GoPro HERO

GoPro komt ook met een eenvoudige actioncam voor het kleine budget. Deze krijgt de naam HERO, zonder verdere toevoegingen. De GoPro HERO filmt in 1080p met 30 fps of 720p met 60 fps. In het budgetmidel zit geen WiFi, geen Bluetooth, geen touchscreen en ingebouwde - niet verwisselbare - accu. Ook is de behuizing niet los te halen van de camera.

GoPro Hero: GoPro's 'simpele' actioncam
GoPro's HERO is een simpele uitvoering van de actioncamera.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe actioncamera's van GoPro verschijnen 5 oktober op de markt. De Hero4 Black-edition is beschikbaar vanaf 479,99 euro, de Silver-edition vanaf 379,99 euro. Voor 124,99 euro bemachtig je de 'simpele' GoPro HERO.

afbeelding van Jooshua Franssen

JooshuaFranssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanJooshua

afbeelding van noah

bedankt voor de informatie