Leica Q nu ook in zilver

Leica Q nu ook in zilver

Jasper van Bladel 639 0
De zwarte Leica Q krijgt een zilveren broertje. De zilveren finish van de bovenzijde, de achterkant en de bodemplaat geven de Q een verfijnder aanzien. Ook zijn er enkele verschillen met de zwarte Q.

De Leica Q was altijd al een chique camera, maar met deze zilveren uitvoering legt Leica nog meer de nadruk op het tegelijkertijd klassieke en toch ook moderne ontwerp. Zilver en zwart zijn afgewisseld en ook is er gebruikgemaakt van allerlei verschillende kwaliteitsmaterialen.

Verschil

In vergelijking met zijn ‘tegenhanger’ in het zwart, beschikt de Leica Q Zilver over kenmerken die niet in het standaard model terug te vinden zijn. Dit zijn o.a. de gravure van de ‘feet’ schaal en de brandpuntsafstand indicaties op het objectieflens in het rood, kleurrijke accenten die deze klassieke look van de camera complementeren.

De technische specificaties van de Leica Q Zilver zijn identiek aan die van het standaard zwarte model. Het Leica-Summilux 28mm F/1.7 ASPH. objectief maakt de camera ideaal te gebruiken in situaties met weinig licht en heeft een beeldhoek die opnamen met natuurlijke perspectieven en verhoudingen reproduceert.

Prijs

De Leica Q Zilver komt eind november beschikbaar bij de Leica Store Amsterdam, de Leica Store Lisse en de geautoriseerde Leica dealers in Nederland. De consumenten adviesverkoopprijs inclusief B.T.W. is € 4.275,00.

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper