Fujifilm introduceert X-T1 Graphite Silver Edition met verbeteringen

Julian 7531 4
Fujifilm komt met een zilverkleurige uitvoering van de X-T1. De Graphite Silver Edition heeft niet alleen een ander uiterlijk, maar ook enkele verbeteringen onder de kap. Zo krijg je een elektronische sluiter tot je beschikking met een minimale sluitertijd van 1/32.000e seconde.

Fujifilm geeft de X-T1 Graphite Silver Edition (adviesprijs €1499) zijn nieuwe uiterlijk met behulp van een drielaags coating. De nieuwe uitvoering van de X-T1 krijgt ook een aantal nieuwe functies, die eveneens in de nieuwe Fujifilm X100T te vinden zijn.

Fujifilm X-T1 Graphite Silver Edition

Elektronische sluiter

De grootste verbetering is de toevoeging van een elektronische sluiter, met sluitertijden van 1 tot 1/32.000e seconde. Schakel je de elektronische sluiter in, dan kun je onhoorbaar foto's maken. De extra korte sluitertijden kunnen ook van pas komen bij gebruik van lichtsterke objectieven, zoals de Fujinon 56mm f/1.2R. In fel zonlicht is de minimale sluitertijd van de mechanische sluiter, 1/4000e seconde, soms niet snel genoeg om overbelichting te voorkomen als je op f/1.2 fotografeert.

Classic Chrome Film Simulation

De Fujifilm X30 was de eerste camera die deze nieuwe filmsimulatiemodus kreeg en ook de X100T kan foto’s maken met de Classic Chrome-look. De X-T1 Graphite Silver Edition kunnen we toevoegen aan dit rijtje. De Classic Chrome-stand zorgt voor jpg’s met subtiele kleuren.

Classic Chrome

Firmware-update in december

Het gaat om softwarematige verbeteringen, want Fujifilm brengt de nieuwe functies ook naar de zwarte X-T1 middels een firmware-update. De update verschijnt in december voor zowel de zwarte als zilverkleurige X-T1. Met de firmware-update geeft Fujifilm beide camera's meer verbeteringen. Zo krijg je onder andere meer framerates tot je beschikking voor het filmen. Een complete lijst met vernieuwingen in de nog te verschijnen firmware vind je onderaan het persbericht van Fujifilm.

Natural Live View

Tot slot krijgt de X-T1 Graphite Silver Edition de beschikking over 'Natural Live View'. Schakel je deze functie in, dan toont de elektronische zoeker neutrale kleurweergave, zonder de instellingen (contrast en kleur) toe te passen die op de foto's van toepassing zijn.

afbeelding van Arnold van Wijk

"De extra lange sluitertijden kunnen ook van pas komen bij gebruik van lichtsterke objectieven" Extra KORTE sluitertijden zal hier worden bedoeld.

afbeelding van Julian

Daar heb je uiteraard gelijk in, aangepast!

afbeelding van Anoniem

Begrijp ik uit het artikel goed, dat na de update geen verschil meer is tussen de zwarte en de zilverkleurige uitvoering behalve de kleur/materiaal?

afbeelding van Julian

Dat klopt.