Fotoboek: Rob Becker - Ballet in the Studio

Fotoboek: Rob Becker - Ballet in the Studio

Fabienne Keijzer 2340 0
Fotograaf Rob Becker fotografeerde voor zijn boek ‘Ballet in the Studio’ 60 dansers en choreografen van 19 verschillende nationaliteiten. Het boek geeft een ongebruikelijk intiem kijkje in de wereld van balletdansers.

Fotoboek: Rob Becker - Ballet in the Studio 

Voor fotograaf Rob Becker zijn dansstudio’s inspirerende plekken: kaal, ruim en licht en vol met atletische lichamen. Vaak krijg je alleen foto’s te zien uit repetities of van voorstellingen. Het is daarom uitzonderlijk dat de fotograaf de volledige vrijheid had om met de dansers in een studio aan de slag te gaan en de creativiteit van beide partijen de vrije loop te laten. Het resultaat is een prachtig boek met daarin foto’s van 60 dansers en choreografen van 19 verschillende nationaliteiten en uit alle rangen van het ballet. Er komen jonge professionals uit het corps de ballet en wereldberoemde solisten voorbij. Prima ballerina Anna Tsygankova prijkt op de cover. Verder zijn onder andere Jozef Varga, Larisa Lezhnina, Artur Shesterikov, Floor Eimers en Michaela DePrince in het boek te vinden.
Rob Becker Ballet in the studioRob Becker Ballet in the studio

In het midden van het boek vind je een speciaal katern met portretfoto’s van choreografen, balletmeesters en oud-dansers, waaronder Alexandra Radius en Hans van Manen.
Rob Becker Ballet in the studio
Het boek ‘Ballet in the Studio’ is verkrijgbaar via uitgeverij Lecturis.

Lees ook: De beweging van dansers 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne