Expositie Wildlife Photographer of the Year in Naturalis

Expositie Wildlife Photographer of the Year in Naturalis

Redactie DIGIFO... 2267 0
Het Natural History Museum in Londen houdt ieder jaar een 'Wildlife Photographer of the Year' competitie, waar iedereen aan mee kan doen. De winnende foto's en finaleplaatsen van deze wedstrijd worden in een reizende expositie getoond en zijn nu te bezichtigen en Leiden.

Het Natural History Museum houdt deze wedstrijd al sinds 1965 en werd vorig jaar gewonnen door de Canadese natuurfotograaf Don Gutoski met zijn foto 'A Tale of Two Foxes'. Verder vielen onder andere Amir Ben-Dov en Ugo Mellone in de prijzen en ook de Nederlandse fotograaf Edwin Giesbers ging er met een prijs vandoor. Hij won in de categorie Amfibieën en Reptielen.

Interview

Om de opening van de expositie in Leiden te openen, hield Naturalis een kort interview met Gutoski en maakte hier een korte video van. Deze video is hieronder te bekijken en toont ook een aantal beelden van de expositie.

 

 

Meer informatie

De expositie is nog tot en met zondag 29 mei te bekijken in het Naturalis in Leiden. Voor meer informatie kun je op deze website kijken. De inschrijvingen voor de 'Wildlife Photographer of the Year 2016' competitie zijn nu gesloten. In mei worden de nieuwe winnaars bekendgemaakt.

Vossen doen het vaker goed bij fotowedstrijden. Zo won Ian Murray in 2015 de Amerikaanse 'National Wildlife Photography Contest' met zijn foto van een vossenmoeder en haar welp. Wil je ook een mooie vos op de foto zetten, dan kan je in de bosjes liggen wachten tot er één voorbij komt, maar je kan ook een cameraval plaatsen zoals Johnny Armstrong en Charlie Hamilton.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie