Eerste testfoto's Fujifilm GFX 50s - Update

Eerste testfoto's Fujifilm GFX 50s - Update

Jasper van Bladel 2522 0
In Engeland konden we vorige maand voor het eerst echt aan de slag met de veelbelovende Fujifilm GFX 50s, de spiegelloze middenformaatcamera van Fujifilm. En, we werden niet teleurgesteld. Nu hebben we de camera ook bij ons op de redactie kunnen testen en hebben we een extra reeks foto's toegevoegd. Bekijk de foto's hier.

De Fujifilm GFX houdt de gemoederen nu al een tijdje bezig, sinds de spiegelloze digitale middenformaatcamera in het najaar van 2016 gepresenteerd werd op Photokina. Deze camera zou weleens een revolutie kunnen betekenen, doordat een al bestaande markt nu opnieuw wordt aangevallen. Dat geldt overigens ook voor de Hasselblad X1D, die samen met de GFX een terugkeer naar middenformaat inzet. Een voor velen zeer bekend en geliefd formaat, dat met deze introducties weer onder de aandacht van het grote publiek komt te staan. Compacter en veelzijdiger dan ooit.

Bekijk hier de foto's die we met de GFX 50s gemaakt hebben. De foto's zijn via een klik op volledige grootte te bekijken en dan blijkt wat voor een fantastische beelden er uit deze nieuwe Fujifilm rollen. Bekijk bijvoorbeeld de eerste foto eens, met de bomen. Zoom in naar 100 procent en laat je verbazen!

 

Subtiliteit

Binnen de kortste keren waren we gewend aan de camera en konden we ermee lezen en schrijven. Dat kwam grotendeels door de eenvoudige bediening van de camera. De beelden die we op het scherm zagen waren mooi van kleur, tonen en licht. We werden dan ook niet teleurgesteld toen we diezelfde beelden later terugzagen op ons beeldscherm. Er zit een ‘film’ achtige subtiliteit en zachtheid in de beelden, waardoor vooral texturen en stoffen er prachtig uitzien op de foto’s.

We hebben de foto’s in hoge resolutie beschikbaar, zodat jullie zelf kunnen oordelen. Wij zijn in ieder geval al erg enthousiast over deze camera en we verwachten dan ook dat de GFX een groot succes zal worden voor Fujifilm. Later zullen we de camera uiteraard nog uitgebreid gaan testen, daarover lees je alles in een volgende uitgave van DIGIFOTO Pro. 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper