DIGIFOTO Pro 2.2015 - Nu in de kiosk

Julian 5127 1
DIGIFOTO Pro 1.2015 ligt nu in de kiosk. In deze editie staat flitsen in de studio en op locatie centraal. Experts geven uitleg en laten hun lichtopstellingen zien. Daarnaast vind je diverse inspirerende interviews met topfotografen en reviews van de nieuwste camera's en objectieven in dit nummer.

Op de cover knalt een foto van Mark Engelen je tegemoet. Hij maakt theatraal geënsceneerde foto's, zowel in opdracht van grote bedrijven, als voor zichzelf. In deze editie vind je nog veel meer van zijn spectaculaire platen en vertelt de fotograaf openhartig over zijn werkwijze.

Special: Flitsen in de studio en op locatie

In deze editie staat flitsen centraal. Fotografen laten aan de hand van foto's zien hoe ze het licht opstellen en welke apparatuur ze gebruiken om het licht volledig naar hun hand te zetten. In het magazine vind je handige schetsen die je inspireren om zelf te experimenteren met verschillende lichtopstellingen.

Special: flitsen in de studio en op locatie

Daarnaast gingen we zelf aan de slag met de Profoto B2, een zeer compact flitssysteem met volledige TTL-ondersteuning en High Speed Sync. We zochten uit hoe dit in de praktijk bevalt.

Reviews van de nieuwste camera's en objectieven

Uiteraard hebben we wederom de nieuwste camera's aan de tand gevoeld. In deze editie lees je onze reviews van de Canon EOS 760D, Panasonic Lumix G7 en de Nikon 1 J5. Ook hebben we drie lichtsterke primes getest: de Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art, Panasonic 42,5mm f/1.7 OIS en de Samyang 135mm f/2 ED UMC.

Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art

Inspirerende interviews

In DIGIFOTO Pro 2.2015 lees je een uitgebreid interview met Arie Kiviet. Hij legt de schrijnende situaties in conflictgebieden vast. De afgelopen twee decennia won hij talloze prijzen bij de Zilveren Camera. 

Arie Kiviet

Ook spraken we met Jan Paul Kraaij, over de mystieke wijze waarop hij het bos weet te fotograferen. Het resultaat zie en lees je in deze editie.

Verder krijg je alvast een voorproefje op Holland - Natuur in de Delta, het vervolg op De Nieuwe Wildernis. Producer André Janse geeft ons inzicht in de totstandkoming van de natuurfilm, die in september in premiere gaat.

En nog veel meer...

Naast bovenstaande onderwerpen vind je in DIGIFOTO Pro 2.2015 nog veel meer inspirerende foto's en interviews en technische artikelen. Iedere editie bevat fraai werk uit onze lezersgallery en winnaars van onze fotowedstrijden vertellen over hun winnende foto.

Nu in de kiosk

DIGIFOTO Pro 2.2015 ligt nu in de kiosk. Voor 5,95 euro haal je 'm in huis. Ontvang je onze magazines liever direct in huis? Neem dan een abonnement! Je kunt deze editie (of voorgaande nummers) ook los bestellen voor €7,95 incl. verzendkosten (Nederland).

DIGIFOTO Pro 2.2015

Wat vind jij van ons magazine?

Bezoek je onze website regelmatig, lees je ons tijdschrift of doe je beide? Wij horen graag wat jij van ons vindt. Wat vind je leuk en wat kan beter? Doe mee met het fotografie-onderzoek en je maakt ook nog eens kans op leuke prijzen!

Fotografie-onderzoek

afbeelding van Eric de Vroes

De maker van de voorpagina, Mark Engelen, laat zich nogal laatdunkend uit over Anton Corbijn. Hij vindt zijn werk een steeds terugkerend trucje. Pardon? Het werk van Corbijn is zeer kenmerkend, uniek en zeker veelzijdig. En niet te evenaren. Een signatuur.
Ik vraag me af hoe Engelen het werk van Rembrandt zal beoordelen. Vermoedelijk als een trucje. En dat is nu precies wat ik van het werk van Engelen vind. Te gladde fotografie van 1000 in een dozijn.